Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De vermissing

Michael Berg

prijs: € 22.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044351583


Levertijd: 2-3 werkdagen

Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar...Journaliste Chantal Zwart is terug! Dit keer met een persoonlijke zaak...
TitelDe vermissing
Auteur(s)Michael Berg
ISBN9789044351583
Afmetingen210x135x33 mm
Aantal pagina's400
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht508 gram

      Bergs beste Chantal Zwart-thriller

Geschreven op woensdag 12 mei 2021 door Jos van Cann

De vermissing is de tiende thriller van Michael Berg. Het is meteen ook – na negen jaar – een weerzien met de in Frankrijk werkzame Nederlandse journaliste Chantal Zwart, het hoofdpersonage in de helft van zijn boeken. In grote lijnen – verdere detaillering betekent ook spoilers weggeven – draait het om de verdwijning van Chantals voormalige schoolvriendin Ella. Die is al tien jaar weg en stuurt wel regelmatig kaarten vanuit de hele wereld naar haar ouders. Maar het laatste half jaar niet meer. Die vragen Chantal Ella terug te vinden. Na enig dubben gaat ze op pad, zich niet realiserend wat ze zich op de hals haalt.

Lurven
Net geen 400 pagina’s houdt Berg de lezer bij de lurven tijdens die zoektocht. Deze verhaallijn wisselt hij inventief af met terugblikken uit het verleden, maar ook met onverwachte actuele invalshoeken. Beetje bij beetje laat hij haar creatief, maar geloofwaardig het verleden ontrafelen om zo uiteindelijk de actualiteit het hoofd te kunnen bieden. Eerder werk van hem bewees al dat Berg inmiddels voldoende stilist is om de plot beheerst en geloofwaardig te ontrollen, met meer dan voldoen spanning en geloofwaardigheid. Dat dit laatste bij de ontknoping wat in het gedrang komt, is hem na al dat voorgaande meteen vergeven.
De vermissing is zonder meer Bergs beste in de reeks over Chantal Zwart; voor Nacht in Parijs ontving hij eerder al de Gouden Strop. Dus… wie weet?

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!