Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De gekwelde man

Henning Mankell

603 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044516807


Dit boek is vervangen door ISBN 9789044515244. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

HÃ¥kan von Enke, een gepensioneerde marineofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in een bos nabij Stockholm. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie aangezien Von Enke de schoonvader is van zijn dochter Linda. Terwijl Wallander zich het hoofd breekt over de toedracht beseft hij dat hij een gigantisch geheim op het spoor is, dat betrekking heeft op de volledige Zweedse naoorlogse geschiedenis. Dan verschijnt er in zijn persoonlijk leven een nog veel donkerder wolk aan de horizon.

TitelDe gekwelde man
Auteur(s)Henning Mankell
Vertaler(s)Janny Middelbeek-Oortgiesen
ISBN9789044516807
Vervangt ISBN9789044517545
Is vervangen door ISBN9789044515244
Afmetingen200x125x45 mm
Aantal pagina's603
UitgeverDe Geus SpanningDe Geus Spanning
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
BindwijzePaperback
Gewicht645 gram

      Echt de laatste?

Geschreven op maandag 15 november 2010 door Lillian Horward

De 10de en laatste Wallander staat er op het omslag en het heeft er alle schijn van dat het inderdaad de laatste is. Maar tussendoor verscheen er ook de Jonge Wallander dus zeg nooit nooit! Deze Wallander lijkt veel op de andere: langzaam wordt het mysterie ontrafeld. Aan de andere kant is het ook en andere Wallander: Hij werkt in zijn vakantie als een privé-detective aan een zaak die hem maar vooral voor zijn dochter, Linda, van belang is. Haar schoonvader verdwijnt plotseling. Een paar weken later verdwijnt ook de schoonmoeder. Niemand begrijpt wat er aan de hand is. Het werk bij de marine van schoonvader is van belang maar niemand weet er het precieze van. Met name een incident rondom een duikboot in de Zweedse wateren speelt een grote rol. Deze duikboot, waarvan men denkt dat hij uit de Sowjet-Unie kwam, mocht niet naar boven worden gehaald. Wallander ontrafelt het mysterie stukje bij beetje. Net zoals in de andere boeken. Er spelen wel twee beperkingen een belangrijke rol. De suikerziekte wordt steeds erger en daaar heeft hij fysiek nogal wat last van en verder merkt hij dat hij steeds vaker dingen vergeet. In dit deel komen vele dingen terug uit de eerdere delen: Baiba uit Letland, Mona zijn ex-vrouw maar ook komen terloops oude zaken als herinneringen terug. Mocht deze Wallander de laatste Wallander zijn dan is dit een waardig slot van een imposante en goed geschreven serie. Voor nieuwe fans: begin met de Jonge Wallander en begin dan bij het eerste deel: Moordenaar zonder gezicht.

      De gekwelde man

Geschreven op maandag 15 november 2010 door Jos Thomassen

De tiende en laatse Wallander. Elke fan moet dit boek natuurlijk kopen en lezen, al is het om de verzameling compleet te hebben.
Ik vind het echter niet de beste Wallander. Kurt is inmiddels 60 jaar en daar heeft hij veel last van. Hij is nog somberder, hij piekert veel, voelt zich eenzaam en heeft veel last van zijn gezondheid. Hij bijt zich vast in het opsporen van de verdwenen schoonouders van Linda. Ook dit raadsel lost hij met veel geduld en speurwerk op. De naoorlogse Zweedse geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol.
Mankell geeft een hele geloofwaardige verklaring voor een onopgeloste gebeurtenis in de jaren tachtig.
Toch ben ik niet helemaal enthousiast over dit boek, omdat de persoonlijke problemen en de ontwikkeling van Kurt zijn beroepsmatige activiteiten overheersen. Er wordt naar mijn mening door Kurt wel erg veel gepiekerd over het feit dat hij nu 60 jaar is.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!