Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Drie uur

Anders Roslund

prijs: € 22.50

432 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044540116


Levertijd: 2-3 werkdagen

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan – en de vingerafdrukken van ex-infiltrant Piet Hoffman. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven …

Drie uur is het spannende vervolg op Drie seconden en Drie minuten. Vanwege het overlijden van Börge Hellström schreef Anders Roslund dit laatste deel van de trilogie alleen.
TitelDrie uur
Auteur(s)Anders Roslund, Anders Roslund
Vertaler(s)Rory Kraakman, Rory Kraakman
ISBN9789044540116
Afmetingen214x136x35 mm
Aantal pagina's432
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.50
BindwijzePaperback
Gewicht546 gram

      'Old school' Scandi-thriller

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
In het laatste deel van de ‘Drie-trilogie’ kruisen de paden van hoofdinspecteur Ewer Grens en infiltrant / voormalig crimineel Piet Hoffman elkaar nog een keer. Ze krijgen te maken met dode Afrikaanse bootvluchtelingen, slachtoffer van mensenhandelaren. De top van de organisatie is Zweeds, ontdekt Grens. Hoffman onderneemt actie ter plekke, niet geheel zonder risico, voor hem en zijn gezin. De waarheid en de dood lijken Grens op het verkeerde been te zetten.

Roslund schreef dit deel alleen (schrijfkompaan Börge Hellström overleed in 2017), maar overtreft de twee voorafgaande delen. Niet alleen is het een spannend verhaal met een sterke plot; het is ook een ‘old school’ Scandinavische thriller, zoals hij in een nawoord uiteenzet. Met de kritische benadering van een maatschappelijk actueel thema:  de vluchtelingenproblematiek met bijbehorende criminaliteit en cynisme. Roslund laat zien dat zijn inlevingsvermogen en empathie niet voorbehouden is aan de winnaars. De slachtoffers en het beeld van de ‘vluchtelingen-hel’ schetst hij aangrijpend.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!