Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Kaapse corruptie

Mike Nicol

prijs: € 20.99

464 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044541663


Levertijd: 2-3 werkdagen

Privédetective Fish Pescado houdt zich meer bezig met zijn surfplank dan met zijn zaken. Aan zijn luie strandleventje komt een eind als hij een opdracht krijgt van Vicki Kahn: advocaat, pokeraar, wereldvrouw. Fish’ zoektocht naar een moordenaar leidt hem naar de politiecommissaris, een man met een oogje op Vicki en een smerig verleden vol rinohoornsmokkelaars, huurmoordenaars en geheime informatie die letterlijk goud waard is. Al snel weten Vicki en Fish niet meer wie er nog te vertrouwen is – en wie het op hun leven heeft voorzien.
TitelKaapse corruptie
Auteur(s)Mike Nicol, Mike Nicol
Vertaler(s)Ton Heuvelmans, Ton Heuvelmans
ISBN9789044541663
Afmetingen216x135x35 mm
Aantal pagina's464
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht593 gram

      Heel snel maar ook heel vluchtig

Geschreven op dinsdag 23 juli 2019 door Edwin Lommers

Privédetective Fish Pescado lijkt liever lui dan moe: hij is liever aan het surfen dan aan het werk. Advocate Vicki Kahn heeft echter een opdracht voor hem, namelijk de dader van een moord opsporen. Het lijkt aanvankelijk geen complexe zaak. Maar Pescado en Kahn komen in hun zoektocht in een web van intriges, illegale handel en corruptie terecht. Wie is er nog te vertrouwen? Kahns gokverleden speelt op, waardoor er, letterlijk, een gevaarlijk spel gespeeld moet worden. Ook Pescado’s moeder, met wie hij een uiterst kille relatie heeft, geeft hem een opdracht. Maar daar heeft hij al helemaal geen zin in om aan te beginnen.

Rauw
Net als in zijn voorgaande boeken, waaronder die van de Kaapstad-trilogie, speelt ‘Kaapse corruptie’ zich af in het rauwe Zuid-Afrika. Nicol weet de sfeer en spanning die er heerst prima neer te zetten. Machtsmisbruik, corruptie, illegale handel, onderdrukking, kinderprostitutie, neushoornhoornhandel, ga zo maar door, het komt allemaal aan bod. Tussen de vele misdadigers weet Nicol vooral Pescado en Kahn als mensen van vlees en bloed neer te zetten, die niet gespeend blijven van menselijke emoties. De combinatie van het ruige verhaal in een rauw decor met uiterst kwetsbare mensen pakt mooi uit in ‘Kaapse corruptie’.

Snelheid
Naast de rauwheid is het de snelheid die opvalt. Snelle dialogen, snelle acties, korte zinnen en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek zich snel laat lezen. Het verhaal blijft gedurende het hele boek spannend en Nicol weet te verrassen met een onverwachte ontknoping. Het verhaal is goed te volgen, geen ingewikkelde verhaallijnen, maar een verhaal met vaart.

Aan de oppervlakte
Toch valt er ook wel wat aan te merken aan ‘Kaapse trilogie’. Sommige onderdelen komen niet goed uit de verf. Zo zeurt de verhaallijn met Pescado’s moeder door het hele boek, maar blijft het onduidelijk wat dit nu toevoegt aan het verhaal. Wellicht komt dit in een volgend verhaal wel tot z’n recht (dit boek is het eerste deel van een trilogie), maar het laat de lezer vooralsnog met een onbevredigd gevoel achter. Een ander punt van kritiek is ook dat de eerder bejubelde snelheid er ook voor zorgt dat de uitwerking toch wat aan de oppervlakte blijft. De uitdieping van de karakters is toch net wat te vluchtig gedaan. Ook hier geldt wellicht dat dit in de twee volgende delen beter tot z’n recht komt.

Conclusie
‘Kaapse corruptie’ leest lekker weg, is spannend, maar soms net wat te vluchtig. De twee andere delen van deze trilogie kunnen nog veel goedmaken, maar vooralsnog evenaart Nicol zijn Kaapstad-trilogie zeker niet.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!