Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Vredig

Camilla Grebe

prijs: € 10.00

341 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044615234


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Siri Bergman is een 34-jarige psychologe die een eigen praktijk runt in hartje Stockholm. Na de dood van haar man, die tijdens een duikongeluk is gestorven, woont ze alleen in een huisje in een verlaten gebied ten oosten van Stockholm. Siri probeert zichzelf ervan te overtuigen dat ze over het verlies van haar man heen is, maar haar verleden blijft haar achtervolgen. Ook al gaat ze elke avond naar bed met alle lichten aan _ en drinkt ze van tevoren vaak meerdere glazen wijn _, ze is niet in staat het gevoel van zich af te schudden dat iemand haar in het midden van de nacht begluurt. Wanneer het levenloze lichaam van Sara, een jonge borderlinepatiënt met een tragische geschiedenis vol drugs en seksueel misbruik, in het meer bij Siri’s huis wordt gevonden, verandert haar leven permanent. Het idee dat iets of iemand haar begluurt wordt steeds sterker en mondt uit in een reeks bizarre gebeurtenissen die erop gericht zijn Siri te doen verongelukken.

‘Grebe en Träff laten het verhaal continu vervaarlijk balanceren en maken het tot een duizelingwekkend geheel.’ dagens nyheter

‘De roman heeft een gespannen en angstaanjagende sfeer die je vastgrijpt, en je pas loslaat na de spannende ontknoping.’ jönköpings nytt

Camilla Grebe (1968) is een succesvol onderneemster. Onlangs verkocht ze haar bedrijf aan de uitgeverij Natur & Kultur. Åsa Träff (1970) is psychologe. Ze heeft een eigen praktijk in het centrum van Stockholm. Camilla en Åsa zijn zusjes en Vredig is hun eerste thriller. In Denemarken zijn al 30.000 exemplaren verkocht.
TitelVredig
Auteur(s)Camilla Grebe, A¿sa Träff
Vertaler(s)Mieke Desmet
ISBN9789044615234
Afmetingen213x137x30 mm
Aantal pagina's341
UitgeverPrometheus
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.00
BindwijzePaperback
Gewicht481 gram

      Nicci French van het noorden

Geschreven op vrijdag 4 februari 2011 door Sanne Scholten

De schrijvende zusjes Grebe en Träff worden na het verschijnen van hun eerste thriller Vredig al de Nicci French van het noorden genoemd en wat mij betreft is dat terecht. Een van de zusjes is psychologe en dat is duidelijk te merken aan dit spannende verhaal over de psychologe Siri Bergman. Sinds haar man is omgekomen tijdens een duikongeluk, woont Siri helemaal alleen in hun zomerhuisje in the middle of nowhere, waar ze elke avond naar bed gaat met alle lichten aan. Siri krijgt steeds sterker het gevoel dat iemand haar volgt en haar bang wil maken. Maar wie? En waarom? Als op een dag één van haar patiënten dood wordt teruggevonden in de buurt van haar huis, wordt duidelijk dat Siri in serieus gevaar is en wil je alleen nog maar verder lezen tot aan de spannende ontknoping. Hopelijk treedt dit schrijversduo inderdaad in de voetsporen van Nicci French en schrijven ze nog veel meer van dit soort thrillers.

      Vredig

Geschreven op maandag 25 oktober 2010 door G. Swaenepoel

Psychologe Siri Bergman werkt in een  groepspraktijk in het centrum van Stockholm. Ze woont in een zomerhuisje aan de rand van het water in een afgelegen natuurgebied bij Stockholm. Haar man Stafan heeft het leven verloren bij een duikongeval. Siri probeert zijn dood te verwerken. Niet makkelijk, maar ze heeft het druk met haar werk met patiënten met psychische problemen. Dat lijkt voor haar therapeutisch te werken. Tot één van haar patiënten dood aangetroffen wordt in het meer bij Siri’s huis: Sara, een jonge vrouw met eetstoornissen,  die zichzelf snijdt en een lang psychiatrisch verleden heeft. De politie onderzoekt de zaak. En Siri krijgt meer en meer het gevoel dat zij bespied wordt en dat iemand het op haar gemunt heeft. Één van de patiënten? Of iemand van haar collega’s.  ‘Vredig’ is en spannende en meeslepend geschreven psychologische thriller. Grebe en Träf vormen een auteursduo met belofte voor de toekomst.  

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!