Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Caledonian Road

Andrew O'Hagan

prijs: € 27.50

656 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044653311


Levertijd: 2-3 werkdagen

Londen, mei 2021. Campbell Flynn, kunsthistoricus en intellectuele celebrity, betreedt het rijk van de middelbare leeftijd. Gevoed door een behoefte aan bewondering en de fijnere dingen van het leven neemt hij mensen niet half zo serieus als zij zichzelf nemen. Hetgeen de eerste van zijn vele fouten zal blijken.
De tweede? Milo Manghasa, zijn briljante en provocerende student. Milo komt uit een onbekende en onzekere wereld, hij heeft ervaringen en ideeën die zijn docent prikkelen. Maar hij heeft ook een plan.
In de loop van een gevaarlijk jaar zal een web van misdaden, geheimen en schandalen aan het licht komen, en Campbell Flynn zal zichzelf misschien niet kunnen beschermen tegen de verpletterende ontmaskering van alle privileges die hij bezit. Maar hij wist het altijd al: als zijn leven zou instorten, zou dat in de openbaarheid plaatsvinden.
Acht jaar schreef Andrew O’Hagan aan Caledonian Road, zijn magnum opus: een roman over rijken en armen, bevoorrechten en achtergestelden, mensen mét en zonder moreel besef. Het is een roman van victoriaanse proporties en onbetwistbaar een monumentaal boek voor onze tijd.

Andrew O’Hagan (1968) is een Schotse schrijver die tot de belangrijkste stemmen van zijn generatie wordt gerekend. Drie van zijn boeken werden genomineerd voor de Booker Prize en hij won verschillende literaire prijzen, waaronder de Christopher Isherwood Prize voor zijn laatste roman Mayflies. Zijn werk is vertaald in vijftien talen. Caledonian Road zal worden bewerkt tot tv-serie onder regie van Johan Renck, die een Emmy Award won voor zijn serie Chernobyl.

‘Het is niet alleen O’Hagans grootste boek, maar ook de beste en grootste roman die iemand sinds tijden in ons land geschreven heeft. (…) Niet alleen regel voor regel, maar pagina voor pagina is het hilarisch grappig. Geweldig. Caledonian Road is buitengewoon.’
John Lanchester, auteur van De schuld van het genot en kapitaal

‘Andrew O’Hagan heeft met dit magnum opus meer gemaakt dan alleen een geweldig boek; hij heeft een sociaal wonder geschapen.’
Joshua Cohen, winnaar van de Pulitzerprijs voor The netanyahus

‘Ik vond deze roman geweldig: de ambitie, de omvang, de trefzekerheid, de zwier, de energie en het plezier in het schrijven. Het is Dickens en Wolfe en Thackeray en Hogarthen Amis.’
Peter Morgan, maker van The crown, Frost/nixon en Rush
TitelCaledonian Road
Auteur(s)Andrew O'Hagan
ISBN9789044653311
Afmetingen229x151x47 mm
Aantal pagina's656
UitgeverPrometheus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 27.50
BindwijzePaperback
Gewicht818 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!