Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Vanochtend vroeg vertrokken

Kate Atkinson

prijs: € 21.95

399 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045018898


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Voor Tracy Waterhouse, een overtuigde single, een geharde oud-rechercheur van de zedenpolitie in Leeds en tegenwoordig hoofd beveiliging van een winkelcentrum, zou het een gewone werkdag achter de monitoren worden – totdat ze een oude bekende van de politie tegenkomt. Kelly Cross, drugsverslaafde en prostituee, dendert door haar territorium en sleurt een verontrustend krijsend meisje mee. In een flits neemt Tracy een besluit dat haar leven voorgoed zal veranderen – en ze gaat naar huis als de kersverse, onzekere moeder van een kleuter.

Ondertussen is Jackson Brodie, de ontgoochelde privédetective uit Wachten op goed nieuws, in zijn eigen reddingsactie verwikkeld, ten behoeve van een hond die door zijn baas wordt mishandeld. Dit vormt een kleine afleiding van zijn werkelijke opdracht: de ware herkomst achterhalen van een ander meisje dat dertig jaar geleden onder duistere omstandigheden in Leeds blijkt te zijn geadopteerd.
Met haar karakteristieke spitsvondigheid en trefzekere observaties over de menselijke emoties verweeft Kate Atkinson schijnbaar ongerelateerde verhaallijnen opnieuw tot een briljante literaire thriller.
TitelVanochtend vroeg vertrokken
Auteur(s)Kate Atkinson
Vertaler(s)Inge Kok
ISBN9789045018898
Afmetingen230x150x32 mm
Aantal pagina's399
UitgeverAtlasAtlas-Contact
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 21.95
BindwijzePaperback
Gewicht583 gram

      Vanochtend vroeg vertrokken

Geschreven op zondag 14 november 2010 door Jos Thomassen

Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Ik vond het jammer als ik moest stoppen om iets anders te doen, zoals eten of wassen. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde weet Kate Atkinson de aandacht vast te houden.

Het verhaal volgt verschillende personen. De belangrijkste: Tracy een gepensioneerde inspecteur, en Jackson Brodie privédetective. Daarnaast springt het verhaal ook nog naar gebeurtenissen van dertig jaar geleden. Heel langzaam komen alle verhaallijnen samen en valt alles op zijn plaats. Maar ook het einde is geen einde.

Kate Atkinson geeft de lezer een goed beeld van menselijke gedragingen, hun psychische gesteldheid en de motieven. Aanbevolen!!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!