Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het grote naaiboek

Nienke van Leverink

prijs: € 24.99

240 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045041315


Levertijd: 2-3 werkdagen

'Het grote naaiboek' is een slimme gids voor iedereen met kriebelende vingers en een verlangen naar een originele toevoeging aan zijn of haar garderobe. Zoals beginner Nienke van Leverink, die tot voor kort nog nooit een naaimachine had aangeraakt. Pieke Stuvel daarentegen maakt al haar hele leven haar eigen kleren. In 'Het grote naaiboek' slaan ze de handen ineen. Vrolijke illustraties, laagdrempelige basispatronen, een verstelgids en duurzame recycle- en vermaaktips brengen voor iedereen een zelfgemaakte tas, broek, jas of sjaal binnen handbereik. En daarmee ook de voldoening met eigen handen iets gemaakt te hebben.

Het grote naaiboek is een slimme gids voor beginners achter de naaimachine. Duidelijke uitleg, vrolijke tekeningen, duurzame versteltips: ook jij kunt zelf een tas, broek of sjaal maken.
TitelHet grote naaiboek
Auteur(s)Nienke van Leverink, Pieke Stuvel
Ondertitelkleren maken voor beginners
ISBN9789045041315
Afmetingen246x166x21 mm
Aantal pagina's240
UitgeverAtlas Contact
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht608 gram

      Het grote naaiboek

Geschreven op donderdag 12 augustus 2021 door Wemmie Wolf

Als een absolute nul op het gebied van kleding naaien en verstellen was ik zeer benieuwd naar het grote naaiboek. Mijn pogingen zijn tot nu toe gestrand, gefrustreerd met een moeder die het wel goed kan. Haar genen heb ik dus niet.

Het boek bestaat uit een zestal hoofdstukken die opvallen door de rode kleur en de tekeningen van Pieke, het begint met een verhaal van Nienke waarin ze vertelt waar ze allemaal tegenaan liep, Pieke vult aan en introduceert de term “luie naaister”. Daarna worden er diverse kledingstukken behandeld aan de hand van zelfgemaakte patronen. Eenvoud staat voorop en vooral niet moeilijk doen. 

Helemaal in het begin worden alle basistechnieken uit de doeken gedaan en ik begin te geloven dat het mij eens moet lukken.

Nienke neemt ons mee in haar zoektocht naar goede patronen maar leert al snel van Pieke om zelf de patronen te maken. Het hoeft niet allemaal in één keer goed en de aanhouder wint.

Het thema duurzaamheid heeft ook een plek in het boek gekregen en je staat er versteld van wat je met kleding nog allemaal kunt doen. 

De patronen zijn voor mij nog een beetje hogere wiskunde maar een tas zou moeten lukken met het basispatroon. De andere patronen vind ik toch moeilijk te interpreteren.

Hierin mis ik toch wel een beetje de gemakkelijkste patronen die ik via internet bestel, uitknippen, spelden en naaien maar. Een verwijzing naar youtube waar Nienke en Pieke zelf filmpjes zouden plaatsen van hun creatieve ideeën zou volgens mij een goede aanvulling zijn op het boek. 

In ieder geval heb ik de naaimachine weer tevoorschijn gehaald en de lap stof kan mooi gebruikt worden voor een tas en een broek.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!