Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Vos & ik

Catherine Raven

prijs: € 17.50

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045048352


Levertijd: 2-3 werkdagen

De troost die natuur kan bieden was de jonge Catherine Raven al bekend. Maar ze had er niet op gerekend ooit nog eens vriendschap met een vos te sluiten. En toch is dat wat haar overkomt nadat ze een huisje bouwt in de wildernis van het bergachtige Montana (VS). Er gaan weken voorbij zonder dat ze iemand ziet, maar elke middag om kwart over vier komt Vos langs en zij leest hem voor. Hoewel ze zich niet per se eenzaam voelt in het ruige landschap, begint ze toch uit te kijken naar zijn bezoek.

Als biologe weet Raven dat ze dieren geen menselijke eigenschappen hoort toe te dichten, maar Vos is een goede luisteraar. Naarmate hun relatie zich ontwikkelt en het vertrouwen groeit, blijkt Vos Catherine ook iets te vertellen te hebben. Maar vrienden zijn niet onfeilbaar en kunnen niet alles oplossen – sommige dingen zal Catherine zelf moeten doen.

In deze even realistische als betoverende fabel leer je de wilde natuur, de pijn van verlies en de kracht van doorzettingsvermogen, vriendschap en gehechtheid op een nieuwe wijze kennen.‘Vos en ik’ vertelt het bijzondere verhaal van Catherine Raven en haar viervoetige vriend.

Wanneer er een vos aan de deur van haar zelfgebouwde huisje in de bergen van Montana verschijnt, besluit Catherine Raven hem voor te lezen en ontstaat er een bijzondere vriendschap.
TitelVos & ik
Auteur(s)Catherine Raven
Vertaler(s)Henny Corver
Ondertiteleen ongewone vriendschap
ISBN9789045048352
Vervangt ISBN9789045043913
Afmetingen210x135x22 mm
Aantal pagina's320
UitgeverAtlas Contact
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.50
BindwijzePaperback
Gewicht356 gram

      Vos & ik

Geschreven op maandag 3 april 2023 door cmm Vaessen

Catherine Raven is biologe en woont op een afgelegen plek in de bergen van Montana in de VS. Ze ziet weinig mensen maar des te meer dieren. Zo begint haar vriendschap met Vos, die haar iedere namiddag bezoekt. Het resultaat van deze ontmoetingen is een is een prachtig boek, een mengeling van roman, biologie en filosofie.  

Het boek zit vol mooie beschrijvingen over de natuur. Raven heeft als biologe veel kennis en kan al haar observaties  heel goed beschrijven. Het boek gaat ook over je eigen weg in het leven zoeken, en het beschrijven van die bijzondere vriendschap. Kortom: een uniek goed geschreven boek.

Karin Vaessen

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!