Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De man die zijn baas liet verdwijnen

Jaap Stroosnier

prijs: € 19.99

350 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045218731


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘De man die zijn baas liet verdwijnen is een pareltje. Stroosnier is een talent.’ - Peter Kuijt, recensent en oprichter van De Spanningsblog Het begon met een absurd sollicitatiegesprek. Toen had Jack er nog geen idee van waartoe hij in staat was. De ambitieuze jonge zakenman Jack Kempinski ontdekt dat zijn geslepen baas hem op wil laten draaien voor een ernstig zakelijk misdrijf. Hij zint op wraak. Het verleiden van de dochter van zijn baas is pas het begin. Vreemde kantoorscènes en zakenreizen, een stormachtig seksleven en een opeenvolging van bizar geweld zetten Jacks leven op z’n kop. En welke cruciale rol speelt zijn broer Tom, een gesjeesde medicijnenstudent? Jack gaat tot het uiterste om te overleven maar wordt tegelijk verscheurd door twijfel. Alleen is er geen weg terug.
TitelDe man die zijn baas liet verdwijnen
Auteur(s)Jaap Stroosnier, Jaap Stroosnier
ISBN9789045218731
Afmetingen216x141x33 mm
Aantal pagina's350
UitgeverKarakter Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht518 gram

      

Geschreven op woensdag 26 juni 2019 door Jos van Cann
Welkom in de wereld van Jack Kempenski, de ik-figuur in De man die zijn baas liet verwijnen, het debuut van de Maastrichtenaar Jaap Stroosnier (1956). Jack is een ambitieuze knaap die van plan is carrière te maken in een groot bedrijf. Hij ontdekt dat zijn baas de zaak bedonderd en hem ervoor wil laten opdraaien. Maar dan heeft-ie toch mooi buiten Jack gerekend. Die zint op wraak. En hoe. Eerst versiert hij diens dochter, maar dat is nog niet genoeg. De man zelf moet ook weg….

Leeservaring
Een verhaal dat zich afspeelt in het (grote) bedrijfsleven, dat Stroosnier kent vanwege zijn jarenlange werk als headhunter. Dus dat lag als plaats van handeling wel voor de hand, maar hij putte ook meer uit eigen ervaringen. Maar wat er vooral voor zorgt dat het verhaal geen doorsneethriller is (daarom staat er waarschijnlijk ook ‘roman’ op de cover), is de vorm waarin hij het vertelt. Je gaat als lezer mee op avontuur in het hoofd van Jack. Je leert zijn wereld en zijn gedachtewereld kennen.

Stijl
Een leeservaring die je niet alleen bijblijft dankzij deze vorm maar met name door expressieve stijl van de auteur. Geen rechttoe rechtaan whodunnit, maar een labyrintische vertelling over verleden, heden en toekomst (de laatste zin!) van Jack. Prima debuutthriller / -roman.
 

      Ongelooflijk debuut

Geschreven op donderdag 18 april 2019 door Charlotte Veltman
Wonderlijk, ?De man die zijn baas liet verdwijnen? is het debuut van Jaap Stroosnier. Het boek is een fantastisch, humoristisch, grof en absurd spannend verhaal. Vanaf het eerste hoofdstuk ben je geboeid door de avonturen van Jack. Jack wil wraak voor hetgeen hem is aangedaan door zijn baas, want wat hem overkomen is, is niet fijn. Veel erover vertellen kan je niet, alles is een grote spoiler al is al bekend wat er gebeurt, zijn baas verdwijnt door Jacks toedoen, maar hoe en waarom vertelt Stroosnier. Hij schuwt rauwe taal niet, maar het is treffend en je leest er niet minder snel door. Ik heb het boek in een adem en nacht uitgelezen. Lees deze spannende roman, Stroosnier zal je verbazen. (Het gebruikte lettertype is groot, wel zo fijn?.)
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.