Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Mathilde

Leïla Slimani

prijs: € 22.99

356 pagina's, Hardback

ISBN: 9789046827000


Levertijd: 2-3 werkdagen

'Slimani schrijft een krachtige familiesaga, geïnspireerd door de herinneringen van haar grootmoeder en haar moeder. *****' Le Parisien
'Krachtig en kleurrijk, en veelbelovend voor de hele trilogie.' Le Monde1946. De jonge,, Franse Mathilde valt als een blok voor Amine, een Marokkaanse officier in dienst van het Franse leger. Ze trouwen en vertrekken naar zijn familieboerderij in een klein dorpje, uren rijden van Rabat. De liefde wordt constant op de proef gesteld maar houdt stand en ze krijgen een dochter, Aïcha, en een zoon, Selim. Mathilde vecht tegen de armoede en het heersende patriarchaat, soms met succes. Zo ontwikkelt ze zich tot dokter voor de plattelandsbevolking. Dit kleurrijke familieverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een steeds grimmiger wordende onafhankelijkheidsstrijd van protectoraat Marokko tegen Frankrijk, waarin Mathilde en Amine geen partij willen kiezen. Maar dan komt de dag dat de strijd ook hun afgelegen streek bereikt.
Mathilde is het eerste deel van de trilogie Het land van de anderen. Het verhaal is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis, met een oma uit de Elzas, een opa uit Marokko, en een moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.

TitelMathilde
Auteur(s)Leïla Slimani
ISBN9789046827000
Afmetingen217x144x31 mm
Aantal pagina's356
UitgeverNieuw Amsterdam
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzeHardback
Gewicht495 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!