Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Shuggie Bain

Douglas Stuart

prijs: € 22.99

448 pagina's, Paperback

ISBN: 9789046827574


Levertijd: 2-3 werkdagen

Winnaar van de Booker Prize 2020 - Meer dan 50.000 exx verkocht in Nederland!

Hugh 'Shuggie' Bain brengt in de jaren tachtig zijn jeugd door in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij 'anders' is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.

'Prachtig! Ik ga dit aan iedereen cadeau doen.' Paul de Leeuw

'Een van de mooiste boeken die ik in mijn leven gelezen heb.' Carolien Borgers

'Shuggie Bain toont vooral hoe armoede mensen elk perspectief op een beter leven kan ontnemen. En toch gloort altijd ergens hoop aan de horizon en is de onbaatzuchtige liefde van een kind voor zijn moeder vaak het enige dat overeind blijft. Shuggie Bain verdient alle lof. *****' Nieuwsblad

'Hij is haar laatste splintertje hoop, zij is de stralende zon van zijn universum. Tot ze implodeert: Shuggie Bain schetst een schrijnend portret van een moeder en een zoon en van vernietigende armoede.' De Standaard

'Het debuut dat leest als een meesterwerk.' Washington Post

'Dit boek vervult je met verbijstering en verwondering.' The New York Times Book Review

'Deze roman breekt je hart, en is even meedogenloos als prachtig.' The Times

TitelShuggie Bain
Auteur(s)Douglas Stuart
Vertaler(s)Inger Limburg, Lucie van Rooijen
ISBN9789046827574
Afmetingen229x151x38 mm
Aantal pagina's448
UitgeverNieuw Amsterdam
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht682 gram

      Wie van ellende houdt

Geschreven op maandag 19 april 2021 door D. Vukovic
Dit boek schetst het beeld hoe het was om te moeten opgroeien in Glasgow in de jaren tachtig in een gezin met de zwaar aan alcohol verslaafde moeder en de zoon die "anders" is dan zijn macho omgeving. Douglas Stuart is gelukt om die ellende aan de publiek voor te laten stellen vooral in de hoofdstuk 31 waarin alles bij elkaar op een ingetogen wijze komt. Ondanks dat we al vanaf begin weten hoe dit gaat aflopen is het een vlot verhaal dat zich makkelijk laat lezen, zonder enige moeite. Dit boek is ook kritiek op Thatcher's beleid in de tachtiger jaren, namelijk de sluiting van de mijnen die de armoede alleen versterkte en mensen geen hoop op betere toekomst gaf. Zijn beschrijvingen van het contrast tussen de verschillende wijken van Glasgow waar rijke lui wonen en de arbeiders wijken zijn zeer geslaagd. Ook de kwestie geloof is zeer aanwezig, het antagonisme tussen de protestanten en katholieken is zeer voelbaar. 
Voeg een recensie toe »

       ...

Geschreven op donderdag 29 oktober 2020 door Media
De rauwe emoties in deze roman komen keihard binnen. Shuggie Bain zal je nog lang bijblijven. Elke scène in dit boek is even meesterlijk.

       ...

Geschreven op donderdag 29 oktober 2020 door Media
Laat een wereld zien die zelden wordt geportretteerd in literaire fictie, en is daarom bewonderingswaardig en van belang.

       ...

Geschreven op donderdag 29 oktober 2020 door Media
Deze roman breekt je hart, en is even meedogenloos als prachtig. Ik hoop dat hij de Booker wint.