Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het eiland van de verdwenen bomen

Elif Shafak

prijs: € 22.99

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789046829134


Dit boek is vervangen door ISBN 9789046831045. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Shortlist Women's Prize for Fiction, RSL Ondaatje Prize & Costa Award for Fiction

'Hartverscheurende roman over onfortuinlijke geliefden op Cyprus.' Margaret Atwood

'Van het prachtige proza tot het verbluffende verhaal.. Alles aan deze roman is betoverend.' Reese Witherspoon

Cyprus, 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijke taverne, onder de vijgenboom die door een holte in het dak omhoog groeit. Dat is de enige plek waar zij, een Turkse, en hij, een Griek, elkaar ongezien kunnen treffen. Dan breekt de oorlog uit. Kostas wordt naar een oom in Londen gestuurd, Defne blijft achter.
Tientallen jaren later probeert hun dochter Ada, na de dood van haar moeder, de geheimen van haar familie te ontwarren. Het enige aanknopingspunt dat Ada heeft, is een vijgenboom die in de achtertuin groeit.

In de pers:

'Balsem voor de ziel in beklemmede tijden.' David Mitchell

'Elif Shafak is een unieke en krachtige stem in de wereldliteratuur.' Ian McEwan

De pers over 10 minuten en 38 seconden in deze vreemde wereld:

'Een schitterende, troostrijke roman. *****' de Volkskrant

'Hartverscheurende, maar ook troostrijke roman. *****' De Limburger

'Shafak schildert in woeste streken een levendig en hoopvol portret van een clubje kleurrijke overlevers in de steegjes van Istanbul.' VPRO

TitelHet eiland van de verdwenen bomen
Auteur(s)Elif Shafak
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789046829134
Is vervangen door ISBN9789046831045
Afmetingen232x153x30 mm
Aantal pagina's368
UitgeverNieuw Amsterdam
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht554 gram

      Krachtige, meeslepende roman

Geschreven op maandag 10 januari 2022 door Silvia van Elzelingen

Elif Shafak (Straatsburg, Frankrijk 1971), is een schrijfster van Turkse afkomst en de bestverkopende vrouwelijke schrijfster van Turkije. Ze publiceerde boeken geschreven in het Turks en in het Engels. Haar werk is in vijftig landen vertaald en won vele internationale prijzen. Critici omschrijven haar als een schrijfster die de Westerse en Oosterse verteltradities mengt om fictie te creëren die tegelijk lokaal en globaal is. In haar boeken stelt ze religieus fanatisme en xenofobie aan de kaak. Ze heeft bijzondere belangstelling voor feminisme, soefisme, de Ottomaanse cultuur en de stad Istanboel. Vanwege haar boeken werd Shafak tweemaal aangeklaagd door de Turkse overheid. ‘Het eiland van de verdwenen bomen’ is vertaald vanuit het Engels door Manon Smits en verscheen in oktober 2021 bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Cyprus, 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijke taveerne. Hij is van Griekse afkomst, zij van Turkse afkomst. De stille getuige van deze ontmoetingen is een vijgenboom die in het midden van de taveerne staat en door een holte in het dak omhoog groeit. Wanneer de oorlog uitbreekt wordt Kostas door zijn moeder naar Londen gestuurd om bij zijn oom te gaan wonen. Defne blijft bij haar ouders op Cyprus. Jaren later reist Kostas naar het eiland terug om Defne op te zoeken. Tegen de wens van haar familie in haalt hij haar over om met hem terug te gaan naar Londen. Maar eerst keren ze terug naar de taverne om een stek van ‘hun’ vijgenboom mee te nemen. Tientallen jaren later probeert Ada, hun dochter, het familieraadsel te ontwarren. Het enige aanknopingspunt is de vijgenboom in de achtertuin.

‘Het eiland van de verdwenen bomen’ is een krachtige roman over twee geliefden die elkaar vinden, maar helaas ook weer verliezen op het eiland Cyprus. Het verhaal speelt zich afwisselend af in het Londen van nu, en het verleden op Cyprus. Elif Shafak heeft een mooie beeldende schrijfstijl die bestaat uit prachtige zinnen, een indrukwekkend plot en gedetailleerde beschrijvingen. Het verrassende aan deze roman is de prominente plaats die de vijgenboom in het geheel heeft gekregen. Het verhaal wordt namelijk niet alleen verteld vanuit de personages, die overigens sterk en goed uitgewerkt zijn, maar ook vanuit de vijgenboom. De auteur trakteert ons ook op een stukje cultuur, de geschiedenis van Cyprus die door twee culturen verdeeld is.

‘Het eiland van de verdwenen bomen’ heeft een meeslepend verhaal. Een roman die je bij blijft en nog lang in je gedachten blijft hangen. Een echte aanrader.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!