Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Gozert

Pieter Koolwijk

prijs: € 15.99

256 pagina's, Hardback

ISBN: 9789047710370


Levertijd: 2-3 werkdagen

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?
TitelGozert
Auteur(s)Pieter Koolwijk, Pieter Koolwijk
ISBN9789047710370
Afmetingen223x152x28 mm
Aantal pagina's256
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.99
BindwijzeHardback
Gewicht496 gram

      Fantasievol en kleurrijk

Geschreven op donderdag 20 februari 2020 door Silvia van Elzelingen

Ties heeft een vriendje. Gozert. Alleen is niet iedereen blij met Gozert. Ties’ ouders willen zelfs dat Gozert verdwijnt. Gozert is het denkbeeldige vriendje van Ties en alleen hij kan hem zien en horen. Regelmatig komt Ties echter in moeilijkheden door de spelletjes en avonturen die hij samen met Gozert beleeft. Zijn ouders nemen een rigoureuze beslissing. Ties gaat uit logeren!

Pieter Koolwijk brak door in de kinderboekenwereld met zijn boeken over Vlo en Stekel. Voor zijn volgende boek ‘Bens boot’ ontving hij zelfs een Vlag en Wimpel. Daarna volgden ‘Baas van de wereld’ en het veelgeprezen ‘Prutje’. Met zijn verhalen wil Koolwijk de fantasie van zijn lezers prikkelen en ze een wereld laten zien vol vreemde figuren, grappige situaties en onverwachte mogelijkheden.
Linde Maas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Eerder illustreerde zij van Pieter Koolwijk de boeken over Vlo en Stekel, ‘Bens boot’ en ‘Prutje’.

Gozert’ is een kleurrijk verhaal over Ties en Gozert die samen allerlei avonturen beleven. Gozert is het denkbeeldige vriendje van Ties, hij is onzichtbaar en alleen Ties kan hem zien en horen. Ties zijn ouders zijn niet blij met Gozert en willen dat hij verdwijnt, maar daar is Ties het niet mee eens. De avonturen brengen Ties vaak in een lastig parket. Zijn ouders zijn radeloos. Moeder maakt een afspraak bij dokter Kees, Ties krijgt nieuwe medicijnen maar weigert deze in te nemen. Ten einde raad besluiten Ties’ ouders om hem te laten logeren in ‘Huize Hoopvol’. In het logeerhuis ontmoet hij Luna, een heel speciaal meisje. Is zij uiteindelijk het meisje dat Ties helpt en op andere gedachten brengt?

Pieter Koolwijk heeft met ‘Gozert’ een heel bijzonder boek geschreven. De schrijfstijl is fijn en de kleurrijke illustraties van Linde Faas maken het verhaal compleet. De auteur weet je te raken met zijn verhaal. We duiken in het hoofd van Ties. Wanneer hij zijn spannende fantasieën beleeft wordt de hele wereld anders en kleurrijker, volgens Ties veel mooier dan de echte wereld. We leven ook mee met de ouders van Ties die niet weten wat ze met hun zoon aan moeten. Iedereen noemt hem immers maar raar en vreemd. Het verhaal is spannend, ontroerend op sommige momenten en doorspekt met humor. Zelfs vader kan het niet laten om soms te lachen om Ties, wat een boze blik van moeder oproept.

En toen we dachten dat we alles gehad hadden, belde meneer Lort van de autosloperij ons ook nog.’ Ze keek naar mijn vader en daarna weer naar mij. ‘Je weet dat je daar niet mag komen. Dus waarom leek het jou dan een goed idee om meneer Lort nat te gooien en uit te schelden voor trol?’ Mijn vader proestte het uit. ‘Paul!’ zei mijn moeder fel. ‘Kom op,’ zei hij lachend. ‘Die man is ook net een trol.’ Mijn moeder staarde hem nijdig aan. ‘En dat betekent natuurlijk niet dat je hem ook zo mag noemen, Ties,’ zei mijn vader gehaast. ‘En zeker niet natgooien.’

Het verhaal laat ons zien dat we goed moeten kijken en luisteren naar onze kinderen en niet te kortzichtig moeten zijn. Anders dan anders zijn betekent niet meteen dat je GEK bent. Het laat ons tevens zien dat kinderen zich vaak niet begrepen voelen, ouders zien hun denkbeeldige vriendjes immers niet.
Gozert’ is een prachtig jeugdboek met een diepe achtergrond. Voor de wat jongere kinderen zou ik aanraden om het boek samen te lezen, omdat het een leuk maar ook best heftig verhaal is.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!