Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De geschiedenis van Jane Doe

Michael Belanger

prijs: € 16.95

Hardback

ISBN: 9789047711117


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het leven in de saaiste stad ter wereld, Burgerville, wordt opgeschud als Jane Doe op de middelbare school verschijnt. Mysterieus, recalcitrant en eigenzinnig - Jane geeft niets prijs over zichzelf en haar verleden. Geschiedenisfreak Raymond Green weet beetje bij beetje het vertrouwen van Jane te winnen, dankzij zijn kennis over de groene koeien van Burgerville, menselijke marmotten en nog meer nerdiness. Er ontstaat een onverbrekelijke vriendschap tussen Ray, zijn vampierfictieminnende vriend Simon Blackburn en Jane. Maar dan begint de geschiedenis Jane in te halen... Een adembenemend debuut over de mooie, verschrikkelijke, wonderbaarlijke, lachwekkende en verdrietige waarheid van het heden, verleden en de toekomst.
TitelDe geschiedenis van Jane Doe
Auteur(s)Michael Belanger, Michael Belanger
ISBN9789047711117
Afmetingen224x153x29 mm
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 16.95
BindwijzeHardback
Gewicht522 gram

      Een boek met vele gezichten: humor, drama, verriet en nog veel meer

Geschreven op donderdag 21 februari 2019 door Wim Krings
Een Young Adult boek maar eigenlijk ook voor ouderen.
Centraal is een bepaalde dag die te maken heeft met Jane Doe. Je volgt Raymond Green gedurende een periode voor die dag en een tijd na deze gebeurtenis.
Jane komt op een dag in het leven van Raymond en zijn vriend Simon Blackburn. Alledrie zijn ze buitenbeentjes op school. Er ontwikkelt zich tussen hun een hechte vriendschap. Raymond en Jane krijgen een relatie en weten Simon te koppelen aan iemand.
Jane blijft echter een mysterie. Ze komt en verdwijnt en komt weer terug. In het verleden is er iets met haar gebeurd wat een grote impact op haar heeft gehad maar wat? Zij vertelt het niet maar het wordt wel langzamerhand duidelijk.

De geschiedenis van Jane Doe is in twee delen opgesplitst. Deze delen ( voor en na een bepaalde dag) lopen door elkaar heen. Het verleden gaat over de ontwikkeling van de vriendschapsrelatie tussen de drie jongeren en de relatie tussen Jane en Raymond en allerlei gebeurtenissen er om heen. Het andere deel gaat over Raymond die bij een psycholoog komt om te praten over zijn problemen.

Een boek met vele gezichten. Humor, series, heftig en emotioneel. Ik bleef ademloos achter en heb het boek op mij laten inwerken. Bijzonder goed geschreven. Het boek wordt vergeleken met "Het grote misschien (Looking for Alaska)"van John Green. ook een bijzonder goed boek maar misschien is dit boek nog wel beter.....


 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!