Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Kolyma

Tom Rob Smith

prijs: € 12.99

757 pagina's, Hardback

ISBN: 9789049800413


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Sovjet-Unie, 1956. Na Stalins dood ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers onschuldig. Alles raakt in een stroomversnelling als de geheime rede die is opgesteld door Stalins opvolger, Chroesjtsjov, verspreid wordt. Er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte. Maar er zijn mensen die op een verschrikkelijke wraak uit zijn. Voormalig MGB-officier Leo Demidov wordt geconfronteerd met verontrustende ontwikkelingen. De twee meisjes die door hem en zijn vrouw Raisa zijn geadopteerd, hebben hem zijn betrokkenheid bij de moord op hun ouders nog niet vergeven. En ze staan daarin niet alleen. Over de dwarsligger® De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat ? 12 bij 8 centimeter ? en lichte gewicht ? gemiddeld nog geen 145 gram ? is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
Sovjet-Unie, 1956. Na Stalins dood ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers onschuldig. Alles raakt in een stroomversnelling als de geheime rede die is opgesteld door Stalins opvolger, Chroesjtsjov, verspreid wordt. Er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte. Maar er zijn mensen die op een verschrikkelijke wraak uit zijn. Voormalig MGB-officier Leo Demidov wordt geconfronteerd met verontrustende ontwikkelingen. De twee meisjes die door hem en zijn vrouw Raisa zijn geadopteerd, hebben hem zijn betrokkenheid bij de moord op hun ouders nog niet vergeven. En ze staan daarin niet alleen. Over de dwarsligger® De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat – 12 bij 8 centimeter – en lichte gewicht – gemiddeld nog geen 145 gram – is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
TitelKolyma
Auteur(s)Tom Rob Smith
Vertaler(s)Irving Pardoen
ISBN9789049800413
Afmetingen120x82x17 mm
Aantal pagina's757
UitgeverDwarsligger®
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.99
BindwijzeHardback
Gewicht128 gram

      

Geschreven op vrijdag 12 augustus 2011 door Sanne Scholten

Om zijn gezin te redden moet geheim agent Leo Demidov een gevangene bevrijden uit de goelag. Daar wordt hij herkend en net zo behandeld als degenen die door hem gearresteerd zijn. Dit levert een zeer spannend verhaal op met veel gruwelijke details over de verschrikkelijke omstandigheden waarin mensen in de kampen leefden. Je voelt als lezer de beklemmende sfeer die mensen die in de jaren vijftig in de Sovjet-Unie leefden gevoeld moeten hebben. Een tijd waar elke keuze die je maakte altijd de verkeerde was en je niemand kon vertrouwen. Zeer geloofwaardig, gedetailleerd verhaal met een subliem plot. 

 

      Beklemmende thriller over de Sowjet-Unie

Geschreven op zondag 26 september 2010 door Lillian Horward

Kan iemand een subliem debuut overtreffen? Misschien wel:  Smith heeft met Kolyma wederom een meesterwerk neergezet. Kolyma is wel meer een actiethriller dan Kind 44. In Kind 44 veel achtergrondinformatie over de Sowjet-Unie en de geheime dienst. In Kolyma worden Leo en zijn vrouw Raisa nog meer op de proef gesteld. Stalin is dood en Chroetsjov heeft is nu de politieke leider. In eerste instantie wordt Stalin met de grond gelijk gemaakt door hem. Hierdoor dreigt er een totlae anarchie te ontstaan. Slachtoffers van Stalin willen wraak en willen de beulen uit de Stalinistische tijd ter verantwoording roepen. Zo ook Leo Demodov. Om zijn gezin te redden moet hij een gevangene uit Kolyma, in de Goelag-archipel, bevrijden. Na de eerste dooi van Chroetsjov's regime worden de teugels wel weer aangehaald en worden de misdaden van Stalin niet vergeten maar wel vergeven en men wil niet meer in het verleden terugkijken. De bondgenoot van vandaag kan je vijand van morgen zijn en dat maakt het leven erg onzeker. Kolyma vind ik erg goed geschreven en net als Kind 44 kon ik niet meer stoppen met lezen. Zijn boeken zijn levensecht beschreven waardoor ik een beklemmend gevoel kreeg over de tijd waarin het speelt. Hulde en ik geef maar een advies: Lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!