Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Memoria

David Lagercrantz

prijs: € 24.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789056726799


Levertijd: 2-3 werkdagen

Claire Lidman is al veertien haar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp. Het onderzoek leidt hen terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hij realiseert zich dat hij zijn aartsvijand van vroeger, Gabor Morovia, weer onder ogen moet komen. Intussen wordt Micaela continu lastig gevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekke’s dochter Julia is. Memoria is het tweede deel in de reeks over Rekke en Vargas van bestsellerauteur David Lagercrantz.Een nieuwe zaak voor Rekke & Vargas. Opnieuw een ingenieuze psycholgische thriller van David Lagercrantz.
TitelMemoria
Auteur(s)David Lagercrantz
Vertaler(s)Edith Sybesma
ISBN9789056726799
Afmetingen216x140x33 mm
Aantal pagina's400
UitgeverSignatuur
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht510 gram

      Jammer maar helaas

Geschreven op zaterdag 2 september 2023 door Jos van Cann

Memoria, het tweede deel na Obsuritas in de reeks over psycholoog Hans Rekke en de agente Micaela Vargas, zou je met wat goede wil een freakshow kunnen noemen. Samueal Lidman weigert te aanvaarden dat zijn veertien jaar eerder doodverklaarde echtgenote Claire daadwerkelijk is overleden. Wanneer hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp.
Het onderzoek leidt het duo terug in de tijd waardoor Rekke weer wordt geconfronteerd zijn vroegere aartsvijand, Gabor Morovia, weer onder ogen komen. Intussen wordt Micaela lastiggevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekkes dochter Julia is.

Jammer
Er komt nagenoeg geen normaal personage voor in het verhaal, dat op zich ook niet doorsnee is te noemen – al was het maar door ook Poetin er een rol in speelt. De supergetalenteerden en de superslechterikken zijn niet van de lucht en worden omgeven door personen die ook wel eens in de therapie-markt zouden mogen shoppen. Dat zorgt ervoor dat de drijfveer van dit alles – de zoektocht naar Claire – ondergesneeuwd raakt. Dat is jammer want elk van de rare snijbonen heeft ook kanten die voldoende interessant en lezenswaardig zijn. Dat zou het verhaal ook ten goede zijn gekomen. Enfin, jammer maar helaas, hopelijk blijft deel drie wat meer binnen de perken.
Zelf proberen? Klik HIER voor een fragment.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!