Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De schreeuw van de zeearend - Millennium 7

Karin Smirnoff

prijs: € 24.99

432 pagina's, Paperback

ISBN: 9789056727505


Levertijd: 2-3 werkdagen

Lisbeth Salander is terug!

In de wildernis van het hoge noorden van Zweden, buiten het zicht van de media en het grote publiek, zien grote rijke bedrijven hun kansen om onontgonnen gebied te ontwikkelen en te exploiteren. De enorme toestroom van nieuw geld trekt ook criminele bendes aan die in de schaduw opereren.

Lisbeth Salander is naar het noorden gereisd om een verbroken familieband te herstellen met een nichtje. Mikael Blomkvist is op weg naar de bruiloft van zijn dochter, maar raakt betrokken bij een zaak die zijn familie bedreigt en hem terugbrengt naar de onderzoeksjournalistiek. Het duurt niet lang voordat hun paden weer kruisen en ze meegesleept worden in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

De schreeuw van de zeearend is het zevende deel in de iconische en zeer succesvolle Millennium-serie die Stieg Larsson ooit begon. Na zijn drie delen is de serie met drie boeken voortgezet door David Lagercrantz. Nu is het stokje doorgegeven aan de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff. 

**** ‘Een waardige opvolger.’ – VN Detective & Thrillergids

Lisbeth Salander is terug in een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.  

TitelDe schreeuw van de zeearend - Millennium 7
Auteur(s)Karin Smirnoff
Vertaler(s)Edith Sybesma
ISBN9789056727505
Afmetingen216x140x31 mm
Aantal pagina's432
UitgeverSignatuur
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht484 gram

      Lisbeth Salander is terug... en hoe

Geschreven op maandag 5 juni 2023 door Jos van Cann

Succesreeksen blijven prolongeren is altijd een risico; zeker in het geval van de Millenium-trilogie van Stieg Larsson (de vervolgboeken van David Lagercrantz bewezen dat). Om dan een nieuwe auteur voor drie boeken in te schakelen is dan nog een extra grote stap. Maar met Karin Smirnoff lijkt de gok goed uit te pakken. Wanneer ze tenminste er in slaagt het niveau van het eerste boek, De schreeuw van de zeearend, vol te houden.

Verrassend
Want het zevende deel in de Millennium-reeks is in elk geval verrassend te noemen. Het verhaal speelt zich af in het noorden van Zweden, de Västerbotten-regio waar Stieg Larsson vandaan komt en waar Karin Smirnoff woont en werkt (toeval of niet: haar meisjesnaam is Larsson). Lisbeth Salander is niet vanwege dit probleem naar het noorden gereisd, maar omdat ze aangesteld is als voogd van haar nichtje Svala, wier moeder is verdwenen. In het noorden van Zweden proberen bestuurders en ondernemers in te spelen op de energietransitie door de ontginning natuurlijke bronnen, wat natuurlijk niet bij iedereen in het goede keelgat schiet. Lisbeth stuit daarop bij haar zoektocht naar de verdwenen vrouw.
Mikael Blomkvist is ook op weg naar het noorden voor de bruiloft van zijn dochter. De aanstaande bruidegom kent hij amper en deze lijkt ook betrokken bij de ontginningen. Gevolg: bedreigingen en Mikael zoekt uit wat er aan de hand is. En natuurlijk komt Lisbeth te hulp.

Klassiekers
Smirnoff: “De Millenniumboeken zijn klassiekers in hun genre, met de fascinerende combinatie van onvergetelijke personages en de sterke politieke en maatschappelijke betrokkenheid. Ik bouw voort op de kernthema's van Stieg Larsson, zoals geweld, machtsmisbruik en hedendaagse politieke stromingen. Het is spannend om te kunnen schrijven over Lisbeth Salander, een complex personage van wie ik echt hou.”
Daarin is ze uitstekend geslaagd. In meer dan een opzicht. Natuurlijk is het verhaal ok en belangrijk. Smirnoff heeft dat wel naar haar eigen hand gezet door haar stijl: snelle wendingen en plotse overgangen, verwijzingen naar Larssons boeken, grappen maar ook door de gedachten van de personages door het verhaal te vlechten. Het is haar bijzonder goed gelukt een frisse wind te laten waaien zonder de oude vertrouwden elementen van de eerdere Millennium-verhalen tekort te doen. Een geslaagde voortzetting, zonder meer. Hopelijk kan ze dit vasthouden! Dat zou mooi zijn… ook voor Stieg.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!