Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn

Davide Morosinotto

prijs: € 16.95

416 pagina's, Hardback

ISBN: 9789059246003


Levertijd: 2-3 werkdagen

We waren met z’n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi, krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters en valsspelers, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die dat helemaal niet zijn... om nog maar te zwijgen van een onopgeloste misdaad en een heleboel geld!
TitelHet mysterieuze horloge van Walker en Dawn
Auteur(s)Davide Morosinotto, Davide Morosinotto
ISBN9789059246003
Afmetingen214x143x41 mm
Aantal pagina's416
UitgeverFantoom
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 16.95
BindwijzeHardback
Gewicht692 gram

      Een heerlijke spannend jeugdboek voor jongens en meisjes!

Geschreven op vrijdag 15 maart 2019 door Wim Krings
Het boek begint met een inleiding  waarin gewaarschuwd wordt voor het taalgebruik en dat de tijd waarin het boek zich afspeelt andere waarden en normen had. Het speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten.
Een viertal kinderen ( twee blanke jongens, een donkere  jongen en een blank meisje) vinden drie dollar. Voor hun een waanzinnig groot bedrag want ze zijn arm.
De "schat" die ze vinden is het begin van een hoop ellende en maar ook spannende avonturen.
Ze bestellen bij het postorderbedrijf Walker en Dawn voor dat geld een pistool en munitie ( ja dat kon toen!). Ze krijgen wel de munitie toegestuurd maar in plaats van het pistool een kapot horloge!
Uiteraard willen ze het pistool en nadat een detective heeft getracht  hun het horloge afhandig te maken is het voor hen duidelijk: Dit horloge is veel geld waard.
Met een eigengemaakte kano begint hun tocht van Louisianna naar Chicago.

Een heerlijk leesboek waar je meegaat in hun avonturen. Ze komen steeds dichterbij maar het blijft spannend toot het einde hoe het allemaal in elkaar zit. Niet alleen spannend  maar ook een boek vol met wetenswaardigheden over de Verenigde Staten in die tijd. In de tekst verweven maar ook begint ieder hoofdstuk met een informatieve pagina zonder te belerend te zijn maar maakt duidelijk waar het in het komende hoofdstuk om draait.
Je verliest je uren in je eentje in het boek maar ook een boek waarbij de thema’s bv in een klas of groep besproken kunnen worden. Raakvlakken met het heden zijn er zeker ook.
 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!