Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Kiezen voor Vincent

Hans Luijten

prijs: € 24.95

144 pagina's, Paperback

ISBN: 9789068688634


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het Van Gogh Museum beheert een collectie die in de kern bestaat uit de schilderijen, tekeningen, prenten en brieven van Vincent van Gogh, en een verzameling kunst van tijd genoten bijeen gebracht door Vincent en zijn broer Theo. Dat de verzameling bijeen is gebleven en is onder gebracht in een eigen museum, is te danken aan de familie Van Gogh. Na de tragische dood van Theo, slechts een half jaar na het overlijden van Vincent, zette zijn weduwe Jo van Gogh-Bonger zich haar leven lang in voor het onder de aandacht brengen van de imposante nalatenschap van de broers. De internationale bekendheid van het werk van Van Gogh is in belangrijke mate te danken aan haar inspanningen. Om de collectie bijeen te houden, initieerde ir. Vincent van Gogh, de zoon van Theo en Jo die werd vernoemd naar zijn oom, de bouw van een museum. Dat opende in 1973 zijn deuren; in 2023 precies vijftig jaar geleden. Kiezen voor Vincent blikt terug en vertelt het verhaal van twijfel, tegenslag en triomf en toont vele topstukken en onbekende pareltjes uit de unieke collectie.
TitelKiezen voor Vincent
Auteur(s)Hans Luijten, Fleur Roos Rosa de Carvalho, Lisa Smit, Anita Vriend, Roelie Zwikker
OndertitelVan familieverzameling tot Van Gogh Museum
ISBN9789068688634
Afmetingen260x204x15 mm
Aantal pagina's144
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.95
BindwijzePaperback
Gewicht636 gram

      50 jaar

Geschreven op donderdag 30 maart 2023 door Frank Rongen
Het van Gogh  museum bestaat dit jaar precies 50 jaar. Het is een museum dat door de inzet van de zoon van Jo van Gogh-Bonger, Vincent (genoemd naar zijn oom) tot stand kwam. Hij besloot ooit de hele collectie die in handen was van de familie over te dragen aan het nieuw op te richten museum.
Dit boek beschrijft de totstandkoming van het museum, dat inmiddels wereldwijd bekend is en grote stromen bezoekers trekt. Het is tevens de catalogus voor de nu lopende tentoonstelling.
Goed geschreven, veel illustraties, kortom een heerlijk boek om het museum en de werken van Vincent van Gogh beter te leren kennen.

Frank Rongen
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!