Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De verlossing

Karin Alfredsson

prijs: € 9.95

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789078124214


Levertijd: 2-3 werkdagen

TitelDe verlossing
Auteur(s)Karin Alfredsson
Vertaler(s)Marielle Maaswinkel
Ondertitelliteraire thriller
ISBN9789078124214
Afmetingen215x139x27 mm
Aantal pagina's300
UitgeverRode Kamer, de
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 9.95
BindwijzePaperback
Gewicht438 gram

      Rechten voor de Mens

Geschreven op donderdag 21 oktober 2010 door Astrid van der Helm

Een opperrechter in de VS die wordt vermoord. In Zambia ligt een 14 jarig meisje dood in een greppel, en in Stockholm krijgen drie activisten bericht over een naderende ramp.

Ellen Erg is arts. Ellen is in Zambia om de jeugd voor te lichten over AIDS, Zwangerschappen, en andere sexueel overdraagbare aandoeningen. Maar al snel blijkt dat Ellen een dubbele agenda heeft, en dat Afrika een vrouw alleen niet altijd kan waarderen. Bijgeloof van de lokale bevolking, en het onwetend houden van de jeugd, zorgen voor een hoog percentage besmette kinderen. De vele verkrachtingen en het vele bijgeloof, zorgen ervoor dat Ellen veel moeite heeft met het uitvoeren van haar taken.

Naast de verhaallijn in Zambia, speelt het zich ook af in Amerika. De gelovigen verzetten zich tegen abortus, en slijpen hun messen als er een opperrechter komt te overlijden. Deze rechter was ruimdenkend, maar de president ziet zijn kans schoon om een conservatieve rechter te benoemen. Deze conservatieve manier van denken zorgt juist voor het tegengestelde, en onderdrukking en drama’s dreigen. Kennis is macht, maar niet in Amerika.

Alfredsson zet zich wereldwijd in voor de rechten van mensen, en in haar boek grijpt ze de kans om dit bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen. Scandinavische auteurs zijn er een kei in om maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen. Marklund is hier een voorbeeld van.

De personage Ellen Erg is neergezet, en hopelijk komt ze in het vervolg van De Verlossing, wat beter uit de verf. De sfeer in het boek is goed, maar het kan nog beter. Het verhaal komt niet echt op gang, en ook de plotwendingen vallen tegen.  Laten we hopen dat het volgende boek de stempel Thriller krijgt, want dat is het in mijn ogen nog niet helemaal. Een goed boek, maar nog net niet. In het volgende deel gaat Ellen met haar gezin naar Vietnam en stuit daar op een dode landgenoot. Vanaf nu kan het alleen maar spannender worden.

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!