Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Gebonden kapitaal

Almar Otten

prijs: € 10.45

351 pagina's, Hardback

ISBN: 9789081081863


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Gebonden kapitaal
Twee dagen voor de Boekenmarkt wordt Ellen van Dorth gebeld door een man die beweert dat hij weet wie de beruchte Deventer putmoord heeft gepleegd, eind 1972. Ellen krijgt echter niet de kans om zich te verdiepen in deze coldcase omdat er een moord is gepleegd in het chique antiquariaat van Gerard Bruyns. Het lijk is van een zwerver, een bekende van de politie. De antiquaar zelf is spoorloos verdwenen.
Wat deed de zwerver in het antiquariaat en door wie is hij doodgeschoten? Is er een verband tussen de moord en een eeuwenoude vete tussen twee Deventer families? Deze intrigerende puzzel wordt een nachtmerrie als op de Boekenmarkt een tweede moord wordt gepleegd.

Gebonden kapitaal is het derde deel in de serie van zeven Deventer moordzaken. Net als in Verdwenen chemie en Icoondrift moeten de rechercheurs Jozef Laros en Ellen van Dorth het beste in zichzelf naar boven halen om de zaak op te lossen. Steeds meer lezers ontdekken dat het speurwerk van Laros en Van Dorth ernstig verslavend is.

www.deventermoordzaak.nl

TitelGebonden kapitaal
Auteur(s)Almar Otten
ISBN9789081081863
Afmetingen200x128x34 mm
Aantal pagina's351
UitgeverArtnik Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 10.45
BindwijzeHardback
Gewicht437 gram

      Deel 3 weer goed

Geschreven op zondag 26 september 2010 door J. Habets

 In 2007 verraste milieuambtenaar Almar Otten van de gemeente Deventer vriend en vijand met Verdwenen chemie. Leuk, een nieuw politieduo, dacht de niets vermoedende lezer en recensent. Maar wat bleek: Otten (1964) schreef niet alleen een mooie politieroman, maar kondigde aan dat 'Verdwenen chemie' het eerste deel was van De zeven Deventer moordzaken, een - inderdaad - zevendelige serie politieromans rond de Hanzestad. Met het debuut werd meteen deel 2, Icoondrift, al in het boek aangekondigd voor voorjaar 2008. Het debuut bleek een aangename verrassing en de eerste twee delen kregen beide drie sterren in de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland. Dat gebeurt ook niet iedere Nederlandse misdaadauteur.



Otten blijft op stoom, want inmiddels is het derde deel verschenen, Gebonden kapitaal. Niet alleen houdt de auteur woord en tempo, ook de kwaliteit lijkt er niet onder te lijden, in tegendeel zelfs nog toe te nemen. Zoals de titel al duidelijk maakt speelt het verhaal zich gedeeltelijk af in de boekenwereld en rond de Deventer boekenmarkt. Vaste hoofdpersonen rechercheur Jozef Laros en zijn collega Ellen van Dorth worden in eerste instantie geconfronteerd met de onopgeloste Deventer putmoord van meer dan vijfendertig jaar geleden. Maar voor dat ze actie kan ondernemen, krijgt het tweetal te maken met een moord in een chique boekenantiquariaat. Dat blijkt echter geen op zichzelf staande misdaad, maar het begin van het ontrafelen van een web van intriges rond vastgoedhandelaren, een eeuwenoude familievete en ordinaire afpersing.



Net als de eerdere twee delen kent 'Gebonden kapitaal' alle ingrediënten die een politieroman moet hebben. Een geslaagd speurdersduo (werkt complementair, met de nodige maar niet overheersende privé-perikelen), een mooie plot in een sfeervolle setting en een efficiënte, maar soepele stijl. Het lijkt zo simpel, maar Gebonden chemie zit goed in elkaar. En dat is niet simpel, getuige ook de vier sterren in VN die Otten deze keer scoorde.


Plus: 4 oktober verschijnt Lied van angst, deel vier van De zeven Deventer moordzaken. Iets om naar uit te kijken. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!