Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Mo

Lizette Colaris

prijs: € 15.00

Paperback

ISBN: 9789082632408


Levertijd: 2-3 werkdagen

In eur hènj höb geer ein uniek bouk. Eine thriller, gesjreve in ’t Zittesj dialek, ein verhaol euver minsjelikke verhawte, euver graof geweldj en sex. Geine VVV-gids, gein besjtaonde personages: ein fictief verhaol, mit elemente oet Zitterd. Sjpannend, pès de létste letter..

Achter in ’t bouk tref geer ein vertaling in ’t Holles aan, die naoderhandj is gesjreve. Veur de luuj die dao behoefte aan höbbe, zal dit ’t laeze muigelik mekkelikker make.

 

In uw handen heeft u een uniek boek. Een thriller, geschreven in het Sittards dialect, een verhaal over menselijke verhoudingen, over grof geweld en sex. Geen VVV-gids, geen bestaande personages: een fictief verhaal, met elementen uit SIttard. Spannend, tot de laatste letter..

Achter in het boek treft u een vertaling aan in het Nederlands, die naderhand is geschreven. Voor de mensen die er behoefte aan hebben, zal dit het lezen mogelijk vereenvoudigen.

TitelMo
Auteur(s)Lizette Colaris
ISBN9789082632408
UitgeverMens & Taal
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Voeg een recensie toe »

       Een interessant experiment met spanning en taal!

Geschreven op zaterdag 7 januari 2017 door D Muijsenberg

Mo is een korte thriller die zich afspeelt in Sittard. Het interessante van dit boek is de taal waarin hij geschreven is: het is niet gewoon Nederlands, maar het dialect dat gesproken wordt in Sittard. Halverwege start een Nederlandse vertaling van de thriller voor de mensen die het dialect niet (volledig) kunnen begrijpen. 
Ik kocht dit boek omdat het me intrigeerde om een boek te lezen in (ongeveer) het dialect waarmee ik zelf ben opgegroeid. 

Het verhaal volgt Syl, die de laatste tijd vreemde telefoontjes en brieven krijgt. We komen er als lezers achter dat Syl mishandeld is en de herinneringen hieraan plagen haar nog altijd. Ze is bezorgd dat de man die haar mishandeld heeft één dezer dagen nog eens terugkomt om haar dochter, Mo, te grazen te nemen. 

De schrijfstijl van dit boek is een soort van stream of consciousness: we zien een hoop korte zinnen die weergeven wat de personages denken en voelen. Het vertelstandpunt wisselt tussen verschillende personages om ons zo het hele verhaal te kunnen laten zien. 

De verschillende personages die we volgen zijn Syl, ons hoofdpersonage, en de man die haar misbruikt heeft. We ontmoeten ook Syl's man Math en enkele vrienden die haar door zware tijden heen geholpen hebben. 
De relaties tussen de meeste personages blijven redelijk oppervlakkig, wat te verwachten is, aangezien het boek eigenlijk maar heel kort is. We krijgen wel een diepere blik in Syls huwelijk en zien dat Math vindt dat Syl zich onnodig zorgen maakt om dingen die verleden tijd zijn.

Omdat het een thriller is, waar het mysterie centraal staat, kan ik niet meer zeggen, zonder het einde te verklappen. Ik kan jullie alleen maar uitnodigen het boek zelf te bemachtigen. Het is een kort verhaal en heel spannend, wat het een echte page-turner maakt!

Let op! Voor wie gevoelig is voor mishandeling, verkrachting of geweld in het algemeen, is dit boek misschien een minder goed idee.