Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het rode dossier

Ronald van der Pol

prijs: € 20.99

433 pagina's, Paperback

ISBN: 9789090342108


Levertijd: 2-3 werkdagen

EEN HUIVERINGWEKKEND VERHAAL MET EEN ONTLUISTEREND SLOT. Rechercheur Gerard van Dongen wordt beschuldigd van de moord op de zoon van de machtige Russische zakenman Sergei Morozov. In zijn zoektocht om zijn onschuld te bewijzen raakt hij verstrikt in zijn eigen onderzoek, waarbij een mislukte politieactie van veertien jaar geleden een cruciale rol speelt. Iemand die zichzelf ‘een vriend’ noemt, zet hem onder druk, zonder daarbij prijs te geven wat zijn doel is. Gerard vraagt zich ondertussen af wie Morozov in werkelijkheid is. En wie gaat er schuil achter de man die zich De Vos noemt? Als dan ook zijn vriendin Maaike van de radar verdwijnt dreigt Gerard er geleidelijk aan onderdoor te gaan. De schokkende waarheid van veertien jaar geleden wordt hem uiteindelijk zelfs bijna fataal.
TitelHet rode dossier
Auteur(s)Ronald van der Pol
ISBN9789090342108
Afmetingen211x146x39 mm
Aantal pagina's433
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht609 gram

      Een zeer geslaagde thriller

Geschreven op zondag 11 juli 2021 door Silvia van Elzelingen

Ronald van der Pol (1962) is al ruim 30 jaar werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. Al lange tijd koesterde hij de wens om zelf te gaan schrijven en in 2008 heeft hij dat omgezet in daden. Zijn eerste boek, de thriller ‘Het groene huis’ (inmiddels gedeeltelijk herschreven), werd in 2010 in beperkte oplage uitgebracht. Zijn tweede thriller, ‘De witte generaal’, volgde in 2014 en werd uitgegeven door uitgeverij Elikser. In 2018 verscheen zijn derde thriller ‘De blauwe sleutel’, wederom uitgegeven door uitgeverij Elikser. In juni 2021 verscheen het vierde en voorlopig laatste deel uit deze thriller-reeks: ‘Het rode dossier’. Ronald van der Pol heeft dit laatste deel in eigen beheer uitgegeven. In alle vier de boeken staan de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden centraal. De verhalen spelen zich in en om Utrecht af. Ronald van der Pol is geboren in Driebergen en woont met zijn vrouw in Wijk bij Duurstede.

Rechercheur Gerard van Dongen wordt beschuldigd van de moord op de zoon van de machtige Russische zakenman Sergei Morozov. In zijn zoektocht om zijn onschuld te bewijzen raakt hij verstrikt in zijn eigen onderzoek. Een zaak van veertien jaar geleden, waarbij een mislukte politieactie een cruciale rol speelt, wordt hem bijna fataal.

In ‘Het rode dossier’ wordt Gerard van Dongen op non-actief gezet door commissaris Linda van Vliet. Van Dongen wordt beschuldigd van de moord op Joeri Morozov, de zoon van een machtige Russische zakenman. Van Vliet haalt Gerard van de zaak en adviseert hem dringend om een weekje vakantie op te nemen. Gerard laat het er echter niet bij zitten en gaat in het geheim op onderzoek uit, gesteund door zijn collega’s van het team en zijn beste vriend Frank van der Linden die inmiddels geen rechercheur meer is. Een mislukte politieactie van veertien jaar geleden, waarbij Gerard aanwezig was, speelt hierbij een cruciale rol. Ondertussen wordt Gerard onder druk gezet door iemand die zichzelf ‘een vriend’ noemt zonder daarbij prijs te geven wat zijn doel is. Gerard zet een groot onderzoek op naar Morozov en probeert er tegelijk achter te komen wie zich ‘De Vos’ noemt. Wanneer Maaike, zijn vriendin, ook nog plotseling verdwijnt dreigt Gerard er geleidelijk aan onderdoor te gaan. De schokkende waarheid van veertien jaar geleden wordt hem uiteindelijk zelfs bijna fataal.

‘Het rode dossier’ is het vierde en voorlopig laatste deel met Gerard van Dongen en Frank van der Linden in deze thriller-reeks. Het verhaal speelt zich wederom af in en rondom Utrecht, een herkenbaar gebied voor de auteur die zelf uit deze streek komt. De schrijfstijl is vlot en boeiend. Door de gedetailleerde filmische beschrijvingen zitten we meteen in het verhaal dat ons vervolgens niet meer los laat. De opbouw van ‘Het rode dossier’ is uitstekend te noemen. Een flinke spanningsboog, verschillende plotwendingen en lugubere details passeren de revue.

‘De donkere zak werd weer over zijn hoofd getrokken en er werd iets ontgrendeld. Wat waren ze van plan? De stoel werd achterover gekanteld en het dwong hem mee te bewegen zodat hij in een volstrekt horizontale houding kwam te liggen. Wat gingen ze in godsnaam doen? Hij begon te schreeuwen, wat hem wederom een klap opleverde. ‘Hé, laten we praten. Wat heeft dit allemaal voor zin?’ Hij probeerde los te komen, maar dat was volstrekt zinloos. ‘We gaan praten, dat wil zeggen, jij gaat praten. Als je tenminste verstandig bent.’’

Van der Pol overtreft zichzelf met ‘Het rode dossier’. Waren de andere thrillers al erg goed, dit deel steekt daar nog een stukje bovenuit. Het is een zeer goedlopend geloofwaardig verhaal en net als de andere thrillers als standalone te lezen. Toch zal ik iedereen aanraden om met het eerste deel te beginnen en je te laten onderdompelen in deze prachtige reeks.

‘Het rode dossier’ is een zeer geslaagde thriller die ik dan ook zeker met dik 5***** waardeer.
 

Mijn dank gaat uit naar Ronald van der Pol voor het verstrekken van dit recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!