Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het jaar van de Sprinkhaan

Terry Hayes

prijs: € 29.99

768 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400507111


Levertijd: 2-3 werkdagen

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Verboden Gebieden, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart...

In de nieuwe thriller van de auteur van Ik ben Pelgrim opent een CIA-agent de jacht op een terrorist die de wereld dreigt te vernietigen.

TitelHet jaar van de Sprinkhaan
Auteur(s)Terry Hayes
Vertaler(s)Miebeth Van Horn, Hilke Makkink, Catalien Van Paassen, Erik De Vries
ISBN9789400507111
Afmetingen228x152x52 mm
Aantal pagina's768
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 29.99
BindwijzePaperback
Gewicht930 gram

      Meer een conventionele avonturenthriller

Geschreven op donderdag 23 november 2023 door Jos van Cann

Met 765 pagina’s 3 pagina’s korter dan zijn succesvolle debuutthriller Ik ben Pelgrim die exact tien jaar geleden vriend en vijand verraste. Dat succes kwam blijkbaar ook als een verrassing voor de voormalig scenarioschrijver zelf want zijn tweede boek, Het jaar van de sprinkhaan, werd acht jaar geleden al voor het eerst aangekondigd. Nu is het dan zover.

Hoofdpersoon is Kane, spion voor de CIA in Denied Access Area’s. Mensen als Kane verschaffen zich toegang tot die ontoegankelijke gebieden, doen wat nodig is en ontsnappen weer. De opdracht is het enige dat telt. Ook in gebieden als No Man’s Land, een supergewelddadig grensgebied van Pakistan, Iran en Afghanistan. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie over een grote aanval op de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond wil brengen.

Conventioneler
In tegenstelling tot voor zijn debuut, kiest Hayes in zijn tweede voor een conventionelere aanpak. In Pelgrim las je de voorkeur van de auteur voor de grote namen van de spionagethrillers eraan af en gaf hij het epische verhaal een meerwaarde door beide partijen in de strijd tussen oost en west gelijkmatig en met empathie te belichten. Sprinkhaan is duidelijk een dimensionaler verhaal en heeft bij tijd en wijle veel weg van de techno-thrillers van Tom Clancy en consorten. Gebrek aan nuancering maakt het er niet beter op. Dus voor wie niet vies is van enkele flinke, geweldadige avonturen van een spion – bijna een supermens met negen levens – is bij de nieuwe Hayes aan het goede adres.
Wanneer nummer drie verschijnt… daar hebben we nog niemand over gehoord. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.