Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De Krijtman

C.J. Tudor

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400509054


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest...
TitelDe Krijtman
Auteur(s)C.J. Tudor, C.J. Tudor
Vertaler(s)Edzard Krol, Edzard Krol
ISBN9789400509054
Afmetingen215x140x29 mm
Aantal pagina's320
UitgeverA.W. Bruna
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht456 gram

      Mysterieus, spannend boek

Geschreven op vrijdag 11 mei 2018 door Charlotte Veltman
Op de zwarte cover zie je met krijt een mannetje hangen aan de galg. Dat doet zo denken aan alle keren dat we Galgje speelden. Als leerkracht speelde ik graag dit spel met de kinderen in een verloren uurtje, tot ze dit zo leuk vonden dat het vaste prik werd aan het einde van de lesdag. (Ook met jonge kinderen kun je dit spel goed spelen als ze de letters kennen.) Maar in de thriller De krijtman weet je al dat dit spelletje niet zo onschuldig is. Krijt speelt een grote rol. In ?De krijtman? is de hoofdrol voor Eddie, deze thriller wordt vanuit zijn perspectief verteld. Al vanaf het begin voel je de dreiging, dat er iets ergs staat te gebeuren en dat er zaken niet kloppen, maar wat dat alles is, weet je pas op het eind. Er zijn twee jaren waarin het verhaal wordt verteld, toen en heden. 2016 is het jaar waarin De krijtman zich afspeelt en 1986 toen Eddie 12 jaar was en met zijn vrienden een hechte groep vormde. Nog altijd is een aantal vrienden zijn matties, al is er heel veel gebeurd. In 1986 werd de idee geopperd om vrienden uit te nodigen via krijttekeningen en de vriendengroep werd steeds creatiever in de krijttekeningen. Tot op een dag ze een lijk vonden. Vanaf het eerste hoofdstuk voel je de dreiging die uiteindelijk leidt tot de ontknoping van wat er plaats vindt en heeft plaats gevonden. Tot die tijd lees je gretig, want je wilt weten hoe alles nu in elkaar zit. Tudor zet je steeds op het verkeerde been en weet de spanning goed op te voeren. Ze heeft kennis van zaken omtrent de leefwereld van een twaalfjarig jongetje en zijn vrienden. En Tudor heeft humor. De krijtman door C.J. Tudor is een mysterieus, spannend en humoristisch boek. En na het lezen van dit boek zal je nooit meer onbevangen naar een krijtmannetje kijken.

      verrassend

Geschreven op dinsdag 27 februari 2018 door Justine Koster
De Krijtman van Tudor is uit, en vond het idd een goed boek, maar niet een heel goed boek. In het begin had ik heel erg de indruk dat ik een boek aan het lezen was van Stephen King, namelijk IT. Maar naarmate het vorderde kwam het helemaal goed. Het zit heel goed in elkaar, een mooi plot en het einde is heel bijzonder. Niks is wat het is van wat het lijkt. Ben heel naar naar volgend boek.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.