Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Een meesterstuk

Peter Römer

prijs: € 15.00

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400510234


Levertijd: 2-3 werkdagen

Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien. In elk geval legt niemand een verband met de opzienbarende ontdekking die de twee mannen kort daarvoor hebben gedaan. Wat ook niet kan, want ze hebben hun vondst angstvallig geheim gehouden… dachten ze.

Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.

Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde – het doek heeft ooit toebehoord aan haar grootvader Anton. Maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel, en niemand – niet in Genève, niet in St Petersburg en zeker niet in Den Haag – kan zich veroorloven te verliezen…Een student met een passie – een kunsthandelaar zonder geweten – een Afghanistan-veteraan met een trauma – en een ontdekking die de kunstwereld op zijn grondvesten zal doen schudden…
TitelEen meesterstuk
Auteur(s)Peter Römer
ISBN9789400510234
Afmetingen215x140x32 mm
Aantal pagina's352
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht504 gram

      Vlak verhaal

Geschreven op maandag 17 mei 2021 door Jos van Cann

Peter Römer kennen we vooral als de auteur van de Baantjer-boeken. Hij schrijft daarnaast ook eigenstandig thrillers de meest recente - Oog om oog (2019) en En nu ik (2017) – onder de naam Römer & Hock met co-auteur echtgenote Annet Hock. In zijn nieuwe boek Een meesterstuk speelt het verleden speelt een belangrijke rol. Daar begint het namelijk allemaal wanneer twee oude vrienden kort na elkaar en onverwacht overlijden: een tragische samenloop van omstandigheden. Hetzelfde lot overkomt dertig jaar later de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post.
Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom: het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een onderliggend geheim dat hij net met Post had gedeeld.
?Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is: voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde.

'Kunst-kust'
Het is natuurlijk een mooi gegeven wanneer je een schat ontdekt. Maar dat is niet zonder risico: er verschijnen al snel rijke, nietsontziende kapers op de ‘kunst-kust’. Dat gegeven werkt Römer mooi, maar niet al te diep uit. Dat is jammer want verdere uittekening van de kunsthandel zou het verhaal meerwaarde hebben gegeven. De plot zorgt wel voor de nodige vaart wat echter de wat vlakke personages niet compenseert.

Interview
Klik HIER voor een interview met Peter Römer in het Algemeen Dagblad, HIER voor een gesprek met hem op Radio 1 en HIER voor de blog Kunst of namaak van zijn hand.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.