Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Oktober

Søren Sveistrup

prijs: € 20.99

544 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400510340


Levertijd: 2-3 werkdagen

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

TitelOktober
Auteur(s)Søren Sveistrup, Søren Sveistrup
ISBN9789400510340
Afmetingen215x141x46 mm
Aantal pagina's544
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht721 gram

      Verpletterend debuut

Geschreven op zondag 13 januari 2019 door Wemmie Wolf
De proloog start met een bloederige moordzaak en als lezer wil je verder lezen en hoop je dat dit een voorbode is van vele uren leesplezier. De minister van Sociale Zaken, Rosa Hartung, is een jaar uit de running geweest. Haar dochter is een jaar geleden verdwenen en een psychisch gestoorde man heeft de moord op haar dochter bekend. Echter, het lijk van het meisje is nooit gevonden. Parallel aan de verhaallijn van Rosa Hartung, lopen een aantal werkelijk lugubere moordzaken van jonge vrouwen. De vrouwen zijn gemarteld en ze missen een lichaamsdeel. Bij de lichamen worden kastanjemannetjes gevonden. De zaak wordt onderzocht door de vrouwelijke rechercheur Naia Thulin, ze heeft overplaatsing aangevraagd naar de afdeling cybercrime. Echter, haar meerdere wil dat ze zich gaat storten op deze afschuwelijke moordzaken. Ze wordt bijgestaan door Mark Hess. Hess is om onduidelijke redenen overgeplaatst vanuit Interpol in Den Haag. Beide rechercheurs moeten noodgedwongen samenwerken wat in eerste instantie stroef verloopt. Gaandeweg gaan ze elkaar waarderen en zien ze elkaars kwaliteiten. Ze ondervinden de nodige tegenwerking bij het ontrafelen van dit kat en muisspel van de dader. Er lijken dingen niet te kloppen in de verdwijningszaak van de dochter van Rosa Hartung. Thulin en Hess graven dieper in de zaak en komen tot een opmerkelijke ontdekking. Een debuutthriller die de potentie heeft om verfilmd te worden. Geen wonder als je weet dat de auteur de bedenker en scenarioschrijver van de succesvolle serie the Killing is. Hij is ook verantwoordelijk voor het filmscenario van the Snowman van Arne Dahl. Geen kleintje op het gebied van film. Met deze thriller laat hij zien dat hij ook een groot lezerspubliek weet te boeien. Het boek kent een zeer goed plot met geloofwaardige spelers in het veld. De spanningsboog is heerlijk en Sveistrup schuwt geweld niet. Hier en daar luguber maar toch passend in het verhaal. De ontknoping is verrassend, voor mij is dit boek één van de betere van 2018. Van mij mag Sören Sveistrup snel een tweede thriller schrijven, fantastisch, een thriller zoals ik ze graag lees.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!