Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De engel van de stad

Eva García Sáenz de Urturi

prijs: € 22.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400516700


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Itaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.

Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

In een duister, mysterieus Venetië staat inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.

Het Spaanse bestsellerfenomeen. De nieuwe thriller van de auteur met meer dan drie miljoen lezers.

TitelDe engel van de stad
Auteur(s)Eva García Sáenz de Urturi
Vertaler(s)Pieter Lamberts
ISBN9789400516700
Afmetingen216x140x26 mm
Aantal pagina's336
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht430 gram

      Meer verwikkeling leveren niet meer spanning op

Geschreven op woensdag 29 november 2023 door Jos van Cann

Eva García Sáenz de Urturi (1972, en een van de mooiste auteursnamen) begon met een succesvolle De Witte Stad-trilogie: De heren van de tijd (2018); De riten van het water (2017) en De stilte van de witte stad (2016). Daarna werd de trilogie een reeks met Het zwarte boek van de uren, dat ook in dit vijfde deel van de reeks een rol speelt.

Roerige tijden
Hierin zijn het roerige tijden voor (voormalig) inspecteur Unai López de Ayala, alias Kraken. Die krijgt out of the blue een teken van leven van zijn moeder Itica, die volgens hem al veertig jaar dood is. Tientallen jaren eerder was zij betrokken bij een brand in Venetië waar nu weer een palazzo is afgebrand en ook nu weer de lichamen van de gasten (van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers) niet worden aangetroffen.
Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt voor hem alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

Helaas
De twee vervolgen op de trilogie halen het helaas niet bij de eerst drie boeken, zo ook niet De engel van de stad. Het doet geforceerd aan: de aanleiding(en) – zowel in het heden als in het verleden –, de verhaallijnen en de personages – die soms meer neigen naar karikaturen dan naar karakters. Ook de spanning, die de lezer mede op sleeptouw zou moeten nemen, is minimaal. Dat kun je niet compenseren door enkel meer verwikkelingen. Hopelijk gaat Garcia Saenz de Urturi in een volgend deel – als dat er nog komt – meer terug De Witte Stad.
Klik op het boek voor een fragment.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.