Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het eiland van de zielen

Piergiorgio Pulixi

prijs: € 17.50

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400517226


Levertijd: 2-3 werkdagen

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuw opgerichte eenheid voor onopgeloste zaken in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijnse, niet op haar mondje gevallen en hiermee al regelmatig in de problemen gekomen. De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Het kantoor: een stoffige kelder vol oude dossiers. Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen. Jaren geleden, op Allerzielen, de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de heilige bronnen. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case plotseling weer oplaait: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen…

‘Mysterieus, ruig en sfeervol. Doet denken aan het eerste seizoen van True Detective.’ – France Inter

‘Een wild eiland, rijk beschreven, een verhaal vol angstaanjagende wendingen. En dan ook nog twee hoofdpersonen om van te smullen. We kunnen ons alleen maar verheugen op een nieuw boek in deze serie!’ – Le Soir

‘Laat je meevoeren door deze sfeervolle pageturner, het won terecht de belangrijke thrillerprijzen in Italië!’ – L’Express

Deze Italiaanse bestseller is een absolute aanrader voor alle fans van De stilte van de witte stad.
TitelHet eiland van de zielen
Auteur(s)Piergiorgio Pulixi
ISBN9789400517226
Afmetingen217x141x42 mm
Aantal pagina's416
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.50
BindwijzePaperback
Gewicht604 gram

      Dit smaakt naar meer

Geschreven op zaterdag 22 juni 2024 door W. Krings

Het eerste boek met in de hoofdrol de rechercheurs Mara Rais en Eva Croce. Beiden zijn overgeplaatst of zeg maar gedegradeerd naar de afdeling Onopgeloste Zaken in Cagliari op Sardinië. Ze hebben iets op hun kerfstok waardoor ze eigenlijk niet meer welkom zijn bij de politie maar dit is een soort laatste kans! Wat er is mis is gegaan wordt langzaam duidelijk maar het aan elkaar vertellen blijft moeilijk. Mara is Sardijnse en Eva komt van het vasteland. Ze gedogen elkaar en zijn hard voor elkaar!

De eerste zaak die ze op hun bordje krijgen zijn twee onopgeloste moorden uit een ver verleden. De lijken zijn wel gevonden maar wie waren het? Nu is er een derde moord gebeurd. Staat deze in verband met deze twee? Ze komen in contact met diegene die aan deze moorden heeft gewerkt: Morene Barrali. Een rechercheur die met ziekteverlof is en erg ziek is.

Naast deze zaken is er nog een tweede verhaallijn over een groep mensen die vrij geïsoleerd in het binnenland woont en eigen regels heeft. Dit is ook een vrij ontoegankelijk gebied.

Een plezierig boek om te lezen waarbij je en passant ook de natuur in Sardinië leert kennen.

Een boek waarbij de spanning goed wordt opgebouwd. Twee verhaallijnen die elkaar niet in de weg zitten en er dus ook geen losse eindjes zijn.

Maria en Eva komen wel dichter bij elkaar en hun problemen worden ook duidelijker. Er zijn al meer boeken verschenen met Mara en Eva. Ik ben benieuwd hoe het met beide verder gaat. Laat de volgende delen maar komen ( in het Nederlands!).

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.