Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Undercover 2

Hugo Luijten

prijs: € 20.99

227 pagina's, Paperback

ISBN: 9789401480727


Levertijd: 2-3 werkdagen

Wanneer agent Bob Lemmens uit het veld gehaald wordt door zijn superieuren, moet hij een collega gaan begeleiden bij een nieuwe undercovermissie. De taak lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot de infiltrant spoorloos verdwijnt in de Limburgse grensstreek. Als de plofkraken steeds gewelddadiger worden en de man onvindbaar blijft, begint er voor Bob een race tegen de klok.

Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders?
En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

TitelUndercover 2
Auteur(s)Hugo Luijten
OndertitelRamkraak
ISBN9789401480727
Afmetingen230x150x30 mm
Aantal pagina's227
UitgeverLannoo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht340 gram

      Undercover 2 - Ramkraak: prima policier!

Geschreven op vrijdag 10 december 2021 door Jos van Cann

Bijna tegelijk met de start van het derde seizoen van de succesvolle serie Undercover, verscheen de tweede thriller onder die naam met de toevoeging Ramkraak van de de hand van Hugo Luijten (het eerste deel, Undercover – Alles of niks, kwam in 2020 uit). Ook Ramkraak borduurt voort op de tv-serie met hetzelfde hoofdpersonage, de Vlaamse undercover-agent Bob Lemmens. Die zit in zwaar weer: net terug uit een lange opdracht moet hij een collega gaan begeleiden. Die probeert te infiltreren in een bende die het met plofkraken voorzien heeft op bankautomaten. Dat gaat mis: de collega verdwijnt en Bob uit schuldgevoel wil per se diens plaats innemen. Dat de aanslagen gebeuren in de Nederlands Limburgse grensstreek – en in België en Duitsland – maakt het undercover- en speurwerk er niet eenvoudiger op (ondanks de veelgeroemde Euregionale samenwerking). Hij raakt niet alleen verzeild in een race tegen de klok om zijn collega te redden maar raakt ook (weer) verstrik in de tentakels van zijn oude vijand. Lemmens worstelt uiteindelijk met een duivels dilemma.

Ferry
Een verhaal waar Luijten zin in had en duidelijk goed mee uit de voeten kan. Met name die (vaak geroemde) internationale samenwerking levert enkele sterke scenes op – en zeer herkenbaar voor grensbewoners. Bovendien: “Plofkraken staan zelden op zichzelf”, vandaar dat de harde georganiseerde criminelen uit het eerste deel uiteindelijk de echte tegenstanders blijken te zijn. Maar dan heeft de auteur al laten zien dat hij het ambacht in al zijn facetten beheerst: vaart, humor (de juiste en goed gedoseerd) en de plot mogen er ook deze keer weer zijn.
Verrassing voor de fans: Ferry Bouman maakt ook zijn opwachting, zij het in een belangrijke bijrol. Dat geeft wel aan dat reeks potentie heeft om nog te groeien. Het lijkt dus wachten op nummer 3 op papier en seizoen 4 op het scherm. In welke volgorde dan ook.
ederom een prima policier.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.