Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De kinderen van het klooster

Sandrine Destombes

prijs: € 21.99

Paperback

ISBN: 9789401612616


Levertijd: 2-3 werkdagen

In het kleine dorpje Crest staat al sinds mensenheugenis een klooster dat alleen door vrouwen wordt bewoond. Als de jonge politieagent Benoit daar vlakbij een slingerende Peugeot aanhoudt, gedraagt de bestuurder zich verdacht. Op de achterbank zit een verward kind, dat roept dat de vrouw achter het stuur niet haar moeder is… Benoit weet op dat moment nog niet dat hij aan het begin staat van de grootste zaak van zijn leven en dat het geheimzinnige klooster er een centrale rol in speelt. De lugubere waarheid over de groep vrouwen komt op akelige wijze naar boven als er een reeks verminkte mannenlichamen wordt opgegraven. Een verhaal dat zich afspeelt in een duistere maar levensechte wereld, waarin een gevaarlijke vrouwenorganisatie bereid is tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken.
TitelDe kinderen van het klooster
Auteur(s)Sandrine Destombes, Sandrine Destombes
ISBN9789401612616
Afmetingen215x142x26 mm
UitgeverXander Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht404 gram

      Alle ingrediënten voor een goede thriller

Geschreven op woensdag 21 oktober 2020 door Silvia van Elzelingen

Sandrine Destombes (1971) is evenementmanager en woont in Parijs. Ze volgde een opleiding aan de academie voor beeld en geluid. Met haar debuut ‘Het dubbele geheim van de familie Lessage’ won ze de beste Franse thriller van 2018 en brak ze internationaal door. ‘De kinderen van het klooster’ is haar tweede thriller, vertaald in het Nederlands door Aniek Njiokiktjien.

Als de jonge politieagent Benoit een slingerende Peugeot aanhoudt, gedraagt de bestuurster zich erg verdacht. Naast haar zit een kind dat roept dat de vrouw naast haar niet haar moeder is. Benoit staat aan het begin van wat de grootste zaak van zijn leven zal worden, al beseft hij dat op dit moment nog niet. Wanneer er een reeks verminkte mannenlichamen wordt opgegraven, komt de lugubere waarheid over de vrouwen van het klooster aan het licht. Ze zijn bereid om tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken.

Na haar debuut ‘Het dubbele geheim van de familie Lessage’, heeft Sandrine Destombes weer een sterk verhaal afgeleverd met ‘De kinderen van het klooster’. Het gaat over een mysterieus klooster in het kleine dorpje Crest, dat een luguber verhaal verbergt. Sinds mensenheugenis wordt dit klooster door vrouwen bewoond. De jonge politieagent Percival Benoit, tweede luitenant van de gendarme van Crest houdt op klaarlichte dag een auto aan. De bestuurster gedraagt zich vreemd en het meisje naast haar roept verward dat de vrouw niet haar moeder is. Wanneer Benoit de vrouw vraagt uit te stappen start ze de auto en slaat op de vlucht. Even verderop verongelukt ze. Kapitein Marchal wordt opgeroepen om naar de oever van de Drôme te gaan. Er is een lijk van een man gevonden met uitgestoken ogen en een ingekerfd voorhoofd. De Experts, de teams van de Justitiële Eenheid van de Nationale Gendarmerie en de Nationale Onderzoekseenheid naar Voortvluchtigen, worden ingeroepen. Benoit vraagt of hij op deze zaak mag blijven, hij droomt er immers al zo lang van om bij deze ‘familie’ te gaan horen.

‘De kinderen van het klooster’ is een spannend, mysterieus verhaal dat je van het begin tot het eind blijft boeien. De titel geeft echter een verkeerd beeld van deze thriller. De originele titel is ‘Le prieuré de Crest’, wat vertaald ‘Het klooster van Crest’ betekent. Waarom er voor de Nederlandse titel ‘De kinderen van het klooster’ gekozen is, is niet duidelijk, de titel dekt namelijk niet het verhaal. De schrijfstijl is vlot en de omgeving wordt beeldend beschreven. De plot is origineel en boeiend met verrassende wendingen. Het verhaal wordt in korte hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven belicht. De mooie dialogen geven het verhaal iets extra’s. Destombes heeft haar hoofdpersonages mooi uitgediept, vooral Benoit leren we steeds beter kennen en we zien hem een enorme groei doormaken.

‘De kinderen van het klooster’ heeft alle ingrediënten van een goede thriller. Het is meeslepend, de spanning wordt goed opgevoerd en de ontknoping is verrassend.
Deze auteur houden we zeker in de gaten.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!