Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Wie het eerst komt

Bo Svernström

prijs: € 23.99

432 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402711462


Levertijd: 2-3 werkdagen

Zweeds bestsellerfenomeen Bo Svernström levert met Wie het eerst komt Scandi-crime van het hoogste niveau. Een aanrader voor de lezers van Lars Kepler.

Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf vermoord wordt aangetroffen in een zomerhuis, worden hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team ingeschakeld. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht van de ontvoering – tot twee van hen ook dood worden aangetroffen in hetzelfde zomerhuis, terwijl de derde nergens te bekennen is...

In een van de kasten treffen Carl en zijn team een jonge, blinde, met bloed besmeurde vrouw aan. Haar getuigenis is de enige aanwijzing in deze chaotische zaak. Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt opgepakt, hoort de politie een heel ander verhaal. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?

‘Svernström blinkt uit in onderhuidse spanning en psychologische diepgang. Aan spannende plotwendingen geen gebrek en regelmatig slaagt hij er ook in te verrassen.’ NRC ****
TitelWie het eerst komt
Auteur(s)Bo Svernström
OndertitelDrie doden en een blinde getuige. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?
ISBN9789402711462
Afmetingen223x151x37 mm
Aantal pagina's432
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 23.99
BindwijzePaperback
Gewicht632 gram

      Wie het eerst komt

Geschreven op maandag 20 februari 2023 door Silvia van Elzelingen

Bo Svernström (1964) heeft een PhD in Zweedse literatuur en heeft lang voor Aftonbladet gewerkt, een van de belangrijkste kranten van Zweden. Zijn debuutthriller Wie zint op wraak werd jubelend ontvangen en is in meer dan 10 landen verschenen. Svernström woont in Stockholm en werkt daar fulltime aan zijn boeken.

Hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team worden ingeschakeld na de vondst van een lijk in een zomerhuis. Het is de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf die vermoord wordt aangetroffen. Drie extremistische klimaatverdachten worden verdacht van de ontvoering, tot twee van hen ook dood in het zomerhuis worden gevonden. Van de derde ontbreekt echter elk spoor. In één van de kasten treffen Carl en zijn team een jonge, blinde met bloed besmeurde vrouw aan. Haar getuigenis is het enige aanknopingspunt in deze zaak. Wanneer de vrouw plots verdwijnt en de derde klimaatverdachte wordt opgepakt hoort de politie een heel ander verhaal. Wie spreekt de waarheid, en wat is er daadwerkelijk gebeurd in het zomerhuis?

Wie het eerst komt is de derde thriller in de serie met Carl Edson, en is opgedeeld in vier delen, namelijk: 1. Edith, 2. Oscar, 3. Rebecca en 4. Edith en Rebecca en begint met een spannende proloog. De schrijfstijl is vlot, er wordt gebruik gemaakt van korte hoofdstukken en er wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Door middel van politieverhoren leren we de personages goed kennen. Doordat de verhalen verschillend zijn, worden we steeds weer op het verkeerde been gezet. Wie spreekt de waarheid en wie niet? De spanning is goed voelbaar en op sommige momenten hou je zelfs je adem even in. De plot is boeiend, origineel en goed uitgedacht. Aan het eind van het verhaal wordt het echter verwarrend en blijf je als lezer toch nog met veel vragen zitten en lijkt het er sterk op dat het wat afgeraffeld is. Wie het eerst komt is desondanks een prettig leesbaar boek met een onverwachte twist.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!