Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Trauma

Charles den Tex

prijs: € 23.99

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402712094


Levertijd: 2-3 werkdagen

Trauma is een geweldige spionagethriller van meesterverteller Charles den Tex, volgens NRC Nederlands beste thrillerauteur.

John Antink, ex-chef van de geheime dienst, heeft twee weken de tijd om een moord op te lossen, die bijna twintig jaar geleden in Afghanistan plaatsvond – diep in vijandig gebied, tijdens een Special Ops-missie, waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet. De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.

Als John de Repair Club bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door, en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

'IJzersterk.' VN Detective en Thrillergids *****

Over De Repair Club:

‘Voortreffelijke thriller. Den Tex op zijn best.’ VN Detective en Thrillergids *****

‘Charles den Tex onderstreept met De Repair Club dat hij Nederlands beste thrillerauteur is.’ NRC

‘Een heerlijke spionagethriller. Charles den Tex weet je zeer regelmatig te verrassen of op het verkeerde been te zetten.’ Lenie Groenendijk, boekhandel De Kler
TitelTrauma
Auteur(s)Charles den Tex
OndertitelDe Repair Club is terug: de timer loopt!
ISBN9789402712094
Afmetingen225x152x31 mm
Aantal pagina's368
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 23.99
BindwijzePaperback
Gewicht558 gram

      Het verleden is nooit voorbij

Geschreven op maandag 5 juni 2023 door Silvia van Elzelingen

In ’Trauma’ heeft John Antink, voormalig chef van de geheime dienst, twee weken de tijd om een moord op te lossen, die bijna twintig jaar geleden in Afghanistan plaatsvond. Zijn geheugen laat hem in de steek, maar beetje bij beetje komen de verdrongen herinneringen terug. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren, maar de timer tikt genadeloos door en John moet de moordenaar vinden voordat hij op nul staat. Samen met de Repair Club doet hij er alles aan om te achterhalen wat er destijds gebeurd is.


‘Trauma’ is het vervolg op ‘De Repair Club’, het eerste deel in deze serie. Charles den Tex heeft een gemakkelijke schrijfstijl al vergen sommige hoofdstukken wel even wat extra aandacht met lezen. De thema’s oorlog, spionage en politiek en het trauma dat iemand kan oplopen komen volop aan bod in deze thriller. John Antink krijgt op een bijeenkomst van de Repair Club een metalen kistje met een foto en een timer erin. Op de foto is een vermoorde vrouw met naast zich een kleuter te zien, de timer staat op 336 uur. Een mysterieuze man vraagt John de moordenaar van deze vrouw op te sporen. Een slopende zoektocht volgt. De personages zijn sterk en vooral boeiend neergezet. De plot is goed uitgedacht en vooral het eind ijzersterk. Den Tex benoemd dat de actualiteit voor ‘De Repair Club’ en ‘Trauma’ de grootste inspiratiebron is. Hij vindt het leuk om dingen die echt gebeurd zijn te verweven in een verhaal dat hij zelf bedenkt.

      De Tex overtreft zichzelf

Geschreven op zaterdag 29 april 2023 door Jos van Cann

De gemoederen rond De Repair Club (vijf sterren in de VN D&Tgids 2022 en nu genomineerd voor de Gouden Strop) zijn in een rustiger vaarwater terechtgekomen voor John Antink, ex-chef van de geheime dienst. Tot hij kennis maakt met Wasim die hem niet alleen een waterkoker wil laten repareren maar ook een foto onder zijn neus duwt. Daarop een dode vrouw in Afghanistan en haar huilende zoon. Anting krijgt een timer met twee weken daarop om die moord op te lossen.

Eigen verleden
John moet terug in zijn eigen verleden naar een speciale missie waar niemand onder zijn eigen naam opereerde: “De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.”Die zoektocht leidt uiteindelijk tot een verdrongen emoties en herinneringen die hij al twintig jaar heeft weten te ontkennen. Traumatische ervaringen alom: bij de dienst, bij de militairen, bij de overheid, maar zeker ook bij de achterblijvende bevolking en helpers van de Nederlanders ter plekke.

Onuitwisbaar
Was De Repair Club al zo goed om het zijn beste boek tot nu toe te noemen, met Trauma (het vervolg op De Repair Club) heeft Den Tex zichzelf overtroffen. Het verhaal draait niet alleen om wat er in Afghanistan is gebeurd, twee decennia geleden. De gebeurtenissen, oorlogshandelingen en missies hebben onuitwisbare indrukken en gevolgen voor alle betrokkenen. Toen en nu nog. Ook op persoonlijk vlak. Dat weet Den Tex op zeer indringende wijze duidelijk te maken. Ook John Antink worstelt op 70-jarige leeftijd nog steeds met trauma’s, deels ontkend, deels verwerkt maar deels ook weggesloten. En als dat deurtje wordt geopend, is dat niet altijd even plezierig – om het zo maar uit te drukken. Maar een genot om te lezen!

Onuitwisbaar
Daarbij beperkt hij zich gelukkig niet tot enkel het persoonlijke verhaal. Dat biedt hem namelijk ook de gelegenheid de andere facetten van die oorlog (politiek, persoonlijke agenda’s, financiële drijfveren) te benoemen en kritisch te bekijken.
Trauma maakt daardoor een onuitwisbare indruk, ook al is het fictie. Dat biedt juist de mogelijkheid om het ongrijpbare begrijpelijk te maken. Mits in goede handen. En dat is Den Tex (weer) toe te vertrouwen en in Trauma uitermate goed gelukt.
 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!