Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Aan zee

Dörte Hansen

prijs: € 23.99

272 pagina's, Hardback

ISBN: 9789402712841


Levertijd: 2-3 werkdagen

Prachtige roman van dé #1 bestsellerauteur Dörte Hansen, die al werd genomineerd voor de Europese Literatuurprijs.

De zee en de veerdienst naar het vasteland bepalen het levensritme van de familie Sander, die op een Duits Waddeneiland woont. Hanne heeft in haar eentje drie eigengereide kinderen grootgebracht, nadat haar man zowel de zeevaart als zijn gezin verliet. Al haar kinderen hebben een sterke band met de zee. Oudste zoon Ryckmer zegt na een heftige zeereis zijn baan als scheepsmaat op, en dochter Eske zorgt voor oud-zeevaarders en weduwen in het verzorgingshuis. Eske vreest het toenemend aantal toeristen meer dan de zee, omdat zij de cultuur van het eiland tot folklore maken. De benjamin, Henrik, is juist blij met hen; zijn gestrandjutte kunst vindt gretig aftrek.

Het familiebestaan dreigt echter drastisch te veranderen wanneer een nauwelijks merkbaar briesje zich ontwikkelt tot een huiveringwekkende storm…

‘Dörte Hansen heeft niet veel woorden nodig om een persoon te tekenen, een wereld te ontwerpen. De beelden in je hoofd ontstaan direct.’ NDR Kultur (boek van de maand)

‘Hansen schrijft met veel liefde en tederheid over de angst, eenzaamheid en volharding van haar romanbewoners. Het zijn sociale romans van onze tijd, die evenveel getuigen van moderne wanhoop als van klimaatverandering en de dreigende rampen.’ Die Zeit
TitelAan zee
Auteur(s)Dörte Hansen
Vertaler(s)Lucienne Pruijs
ISBN9789402712841
Afmetingen223x149x28 mm
Aantal pagina's272
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 23.99
BindwijzeHardback
Gewicht477 gram
Voeg een recensie toe »

       Een ode aan de zee en het eilandleven

Geschreven op maandag 16 oktober 2023 door Wim Krings
Dörte Hansen is in Duitsland een van de lievelingsauteurs in de boekhandels. Dat is terecht en ook in Nederland verdient zei een groter publiek. Ondanks dat ik natuurlijk een echte landrot ben en geen eilandbewoner, vind ik dit weer een echte parel.

Aan de hand van de familie Sander - die min of meer uit elkaar is gevallen -  beschrijft zij het leven op een eiland, in dit geval een Duits waddeneiland. Ondanks alle perikelen en heftige tegenslagen verhaalt zij met veel liefde over de zee, zeevaart en het leven op een eiland. Dat dit ook problemen oplevert, is al snel duidelijk. Zo is er extra aandacht voor de teloorgang van de visserij, de laatste garnalenvisser die ermee stopt en zijn boot voor de pleziervaart laat ombouwen. En dan is er nog vader Sander die op een vogelspothuisje gaat wonen. De oudste zoon die na een trauma op zee op de veerboot gaat werken en teveel drinkt. Moeder Hanne probeert op haar manier toch de boel bij elkaar te houden.
Weer een mooi geschreven roman waar liefde, hoop en tegenslag elkaar afwisselen en die o zo heerlijk weg leest.
Wim Krings