Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De postbezorgster van Parijs E-Boek

Meg Waite Clayton

prijs: € 4.99

410 pagina's, ePUB 3 met digitaal watermerk

ISBN: 9789402764239


Levertijd: Direct (on-line)

E-boek Dit is een E-boek. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.
Meeslepende en op waarheid gebaseerde oorlogsroman van de bestsellerauteur van De laatste trein naar vrijheid.

Frankrijk, 1940.
Haar berichten redden tientallen levens.
 
Een leven in vrijheid en vol avontuur, dat is wat pilote Nanée Gold voor zich ziet. Dus wanneer Duitse tanks haar geliefde Parijs binnendenderen, is ze vastberaden: ze gaat bij het verzet. Als schijnbaar onschuldige jonge vrouw kan ze ongezien berichten overbrengen, en algauw staat ze bekend als de Postbezorgster.
 
Terwijl haar missies steeds gevaarlijker worden, ontmoet ze Edouard Moss, een uit Duitsland gevluchte Joodse fotograaf die zijn vrouw heeft verloren en er met zijn dochter Luki alleen voor staat. De twee sluiten vriendschap, maar worden uit elkaar gerukt als Edouard wordt opgesloten in een concentratiekamp voor kunstenaars. Langzaam maar zeker ontstaat er een plan om de kunstenaars te bevrijden…
 
De postbezorgster van Parijs is een daverende roman over liefde, levensgevaar en overweldigende heldenmoed.

Over De laatste trein naar vrijheid:

‘Ontroerend eerbetoon.’ De Telegraaf

‘Sommige verhalen moeten blijvend verteld worden.’ Grietje Braaksma in De Wereld Draait Door

‘Een roman vol compassie, hoop en liefde.’ Heather Morris, auteur van De tatoeëerder van Auschwitz
 
TitelDe postbezorgster van Parijs
Auteur(s)Meg Waite Clayton
Vertaler(s)Karin de Haas
OndertitelFrankrijk, 1940. Haar berichten redden tientallen levens.
ISBN9789402764239
Aantal pagina's410
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 4.99
BindwijzeePUB 3 met digitaal watermerk

      Beklemmende roman vol diepgang

Geschreven op woensdag 13 april 2022 door Silvia van Elzelingen

Meg Waite Clayton (1959) is een Amerikaanse schrijfster van romans. Ze groeide voornamelijk op in een buitenwijk van Kansas City en een buitenwijk van Chicago, waar ze afstudeerde aan de Glenbrook North High School. Clayton werkte als advocaat in Los Angeles. Ze begon serieus te schrijven nadat ze naar een paardenboerderij was verhuisd buiten Baltimore, Maryland, waar haar eerste roman zich afspeelt. Ze woont nu in de San Francisco Bay Area. Naast haar werk als romanschrijver heeft ze ook geschreven voor de Los Angeles Times. Haar boeken worden in vele talen uitgegeven, waaronder Nederlands, Frans, Deens, Hongaars, Pools, Spaans en Zweeds. De laatste trein naar vrijheid (2020) is haar zevende roman en tevens haar internationale doorbraakroman. Haar nieuwste roman De postbezorgster van Parijs (2022) is een daverende roman over liefde, levensgevaar en overweldigende heldenmoed.

Frankrijk, 1940. Haar berichten redden tientallen levens.
Nanee Gold ziet een leven in vrijheid en vol avontuur voor zich. Dus wanneer Duitse tanks haar geliefde Parijs binnen denderen aarzelt ze geen moment en gaat bij het verzet. Al gauw staat ze bekend als de Postbezorgster die ongezien berichten overbrengt. Terwijl haar missie steeds gevaarlijker wordt ontmoet ze Edouard Moss, een Duitse fotograaf die zijn vrouw heeft verloren. Samen met zijn dochtertje Luki is hij gevlucht uit Duitsland. De twee worden uit elkaar gerukt wanneer Edouard gevangen wordt genomen en in een concentratiekamp voor kunstenaars terecht komt. Er wordt een plan gesmeed om de kunstenaars te bevrijden.

In De postbezorgster van Parijs maken we kennis met een dappere Amerikaanse vrouw, Nanee Gold, die in de Tweede Wereldoorlog bij het verzet gaat als postbezorgster. Nanee is een moedige en krachtige vrouw. Leuk om te weten dat dit hoofdpersonage gebaseerd is op de echte Mary Jayne Gold. Edouard en zijn dochtertje worden ook duidelijk neergezet. Doordat de auteur vanuit verschillende hoeken dit verhaal belicht krijgen we een compleet beeld. Elk hoofdpersonage heeft een duidelijke stem in het verhaal zodat we de oorlog door hun ogen zien. De schrijfstijl is vlot en gedetailleerd, door middel van data en plaatsen boven de hoofdstukken wordt de lezer door het verhaal geleid. Door de vele kunstbeschrijvingen kost het echter wel enige moeite om in het verhaal te komen. Een leuke toevoeging zijn de Duitse zinnen en uitdrukkingen die zo nu en dan de revue passeren. De postbezorgster van Parijs is een indrukwekkende roman die boeit en spannend is. In het nawoord verteld de auteur dat ze heel veel research heeft gedaan, dit is goed te merken aan de zorgvuldig gedetailleerde beschrijvingen.

De postbezorgster van Parijs is een beklemmende roman vol diepgang en met een berg emoties. Gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal. Zeker een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!