Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Wolfzomer

Hans Rosenfeldt

prijs: € 21.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403106519


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een dode wolf. Een mislukte drugsdeal.
Een slaperig stadje in het noorden van Zweden.
Een ongenadige zomer.

Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
Terwijl Hannah en haar collega’s proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.Scandinavische spanning van het allerhoogste niveau
TitelWolfzomer
Auteur(s)Hans Rosenfeldt
Vertaler(s)Corry van Bree
ISBN9789403106519
Afmetingen216x137x34 mm
Aantal pagina's352
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht521 gram

      Een echte Scandinavische thriller, 4,5*

Geschreven op dinsdag 8 juni 2021 door Silvia van Elzelingen

Hans Rosenfeldt (1964) werkt als scenarist, filmproducent en acteur. Samen met Michael Hjorth schrijft hij de zeer succesvolle thrillerserie ‘De Bergmankronieken’, waarvan ‘De test’ en ‘Het oordeel’ de meest recente titels zijn. ‘Wolfzomer’ is de spectaculaire solothriller van Hans Rosenfeldt, de succesvolle bedenker van ‘The Bridge’, ‘Marcella’ en ‘De Bergmankronieken’.

‘Wolfzomer’
speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Het verhaal begint met de vondst van een dode wolf in de bossen. In de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Alle alarmbellen gaan rinkelen en al snel ontdekt de politie dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland. Politieagente Hannah Wester onderzoekt deze zaak samen met haar collega’s. Ze weet dat vanaf dat moment haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan. Tijdens het onderzoek wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Het wordt al snel duidelijk dat niet alleen de politie op zoek is naar antwoorden.

Wolfzomer’ is een prachtige Scandinavische thriller van een hoogstaand niveau. De schrijfstijl is heerlijk zoals een Scandinavische thriller betaamt, langzaam en oog voor details. Hans Rosenfeldt beschrijft de sfeer in Haparanda, het eens zo rustige grensstadje, heel goed. Er komen veel personages aan bod en het is dus even goed opletten, maar naarmate het verhaal vordert wordt dit allemaal duidelijk. ‘Wolfzomer’ wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en ook de stad Haparanda krijgt hier een rol in toebedeeld. Erg origineel en mooi gedaan. Het kleine grensstadje zit vol geheimen die langzamerhand ontrafeld worden. De druk op Hannah en haar collega’s is dan ook erg groot. Het is niet alleen deze zaak die Hannah’s aandacht opeist, maar ook haar huwelijk dat niet geheel vlekkeloos verloopt speelt een duidelijke rol in deze thriller. Thomas, haar man, gedraagt zich namelijk vreemd en verzwijgt iets voor haar. De plot is goed uitgewerkt met een goed opgebouwde spanning en zeker niet voorspellend.

‘Wolfzomer’ is het eerste deel in een serie met Hannah Wester als hoofdpersonage. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het tweede deel.
Ik waardeer ‘Wolfzomer’ met 4,5*

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Cargo voor het verstrekken van dit leesclub-exemplaar.

Auteur: Hans Rosenfeldt
Titel: Wolfzomer
Vertaling: Corry van Bree
Oorspronkelijke titel: Vargasommar
Uitgever: Cargo
ISBN: 9789403106519

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.