Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Ster van het Noorden

D.B. John

prijs: € 20.99

448 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403118703


Levertijd: 2-3 werkdagen

Twaalf jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen of haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als er aanwijzingen zijn dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die opgejaagd wordt door zijn eigen geheime dienst en wil overlopen naar het Westen.Een explosieve en angstaanjagende thriller over Noord-Korea voor de fans van Terry Hayes en Homeland.
TitelSter van het Noorden
Auteur(s)D.B. John, D.B. John
Vertaler(s)Reintje Ghoos, Reintje Ghoos, Jan Pieter van der Sterre, Jan Pieter van der Sterre
ISBN9789403118703
Afmetingen230x151x37 mm
Aantal pagina's448
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht689 gram

      Spannende kennismaking met Noord-Korea

Geschreven op zaterdag 10 augustus 2019 door Jos van Cann
Ster van het Noorden werd verkozen door Vrij Nederland tot thriller van het jaar; dat alleen al is reden genoeg om hem te lezen. Maar dat niet alleen. Het verhaal speelt zich voor groot deel af in Noord-Korea, een van de meest gesloten landen ter wereld. Er is weinig over bekend, behalve de dictatuur en de dreiging die het probeert uit te stralen om de rest van de wereld angst aan te jagen. Het laat ook weinig westerlingen toe en de journalist D.B. John kon het land regelmatig bezoeken toen hij in Zuid-Korea woonde en werkte. Lees HIER het interview met hem.

Gelijk halen
Johns debuuthriller volgt drie personen: de Amerikaans-Koreaanse Jenna, die ervan overtuigd is dat twaalf jaar eerder haar tweelingzus is ontvoerd door Noord-Korianen en nog steeds in leven is. Als ze voor de CIA kan gaan werken ziet ze een mogelijkheid haar gelijk te halen. In Noord-Korea valt tegelijkertijd een hoge diplomaat in ongenade, met alle persoonlijke gevolgen van dien. De twee komen in contact en kunnen elkaar helpen in hun strijd. Daarnaast is er een oudere vrouw die probeert onder de barre omstandigheden van alledag te overleven.

Kapstok
Dit mooie gegeven is voor John een mooie kapstok om een inkijkje te verschaffen in het ondoorgrondelijkste land ter wereld. Hamvraag is en blijft natuurlijk bij dit soort verhalen: wat is fact en wat is fictie? Ook daar geeft de auteur uitgebreid antwoord in een royaal nawoord met daarin ook verwijzingen naar directe getuigenverslagen over het land. De vijfde ster verdient John door de zeldzame plaats van handeling en de manier waarop het de lezer laat kennismaken met het land achter de beelden die we allemaal kennen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!