Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Babi Jar

Anatoli Koeznetsov

prijs: € 29.99

440 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403120027


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het herontdekte meesterwerk over Kiev ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verteld door een jongen die alles zag

'Ik nodig je uit in mijn lot te stappen, te denken dat je twaalf bent, dat de wereld in oorlog is en dat niemand weet wat er verder gaat gebeuren.’

In 1941 trok het Duitse leger de stad Kiev binnen. Veel Oekraïeners verwelkomden hen als bevrijders van de onderdrukking door de Sovjet-Unie. Maar binnen enkele dagen begonnen de nazi’s met het vermoorden van alle joden, en vele anderen, in de stad. Babi Jar (Babyn Yar in het Oekraïens) was de naam van het ravijn waar de executies plaatsvonden. Het was een van de grootste massaslachtingen in de geschiedenis van de Holocaust.

Dit tragische en aangrijpende boek is gevormd uit de dagboeken van de jonge Anatoli Koeznetsov – hij was twaalf toen de Duitsers arriveerden. Met zijn heldere en overtuigende stem, zijn eerlijkheid en zijn kinderblik neemt hij ons mee door de verschrikkingen van die oorlogsjaren. Babi Jar heeft de dwingende vertelkracht van fictie, maar iedere gebeurtenis die in het boek wordt verteld is waar.

De Nederlandse vertaling is de complete, ongecensureerde versie van Babi Jar. De geschiedenis van het boek is zichtbaar in de tekst: passages in vet markeren de door de sovjets gecensureerde tekst.

Aangrijpend verhaal over het Joodse bloedbad in Oekraïne

TitelBabi Jar
Auteur(s)Anatoli Koeznetsov
Vertaler(s)Jan Robert Braat
ISBN9789403120027
Afmetingen231x150x38 mm
Aantal pagina's440
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 29.99
BindwijzePaperback
Gewicht632 gram

      Babi Jar

Geschreven op maandag 8 april 2024 door D. Vukovic
Dit is een schitterend boek over minder leuke kant van onze Europese geschiedenis. De verschrikkingen van de WO II in Oekraïne zijn op zeer plastische wijze beschreven, realistischer dan dit (behalve de echte oorlog die nu helaas gaande is ) is niet mogelijk. Dit boek helpt ons herinneren hoe verwoestend een oorlog is en waarom wij telkens andere oplossingen moeten zoeken om de conflicten op te lossen. De oorlog werkt door op toekomstige genaraties en in een menselijk leven gaan de gevolgen nooit voorbij. Een interessant detail: dit boek is geschreven in 1966 en in de tijden van Sovjet Unie uitgegeven maar zwaar gecensureerd. Tijdens de vlucht naar het westen heeft Koeznetsov dit boek op microfilms gesmokkeld en in Engeland als volledig boek uitgegeven. Gelukkig maar! Zeer aan te raden voor iedereen die geïntereseerd is de wereld van dit moment.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!