Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het huis van berouw

Anita Terpstra

prijs: € 20.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403134413


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een nieuwe start in een oud landhuis. Maar dan valt de eerste dode.

Nadat Rens haar verloofde voor het altaar liet staan omdat hij vreemdging, verdween hij spoorloos. Ze richt zich volledig op de renovatie van een vervallen landhuis. Dorpsbewoners waarschuwen haar dat de state vervloekt is, en dat er onverklaarbare dingen gebeuren, maar Rens gelooft niet in fabels en geesten. Dan wordt het lichaam van haar ex gevonden op het terrein van de state. Als vlak bij het landhuis nog meer doden vallen terwijl Rens in de buurt is, wordt ze het middelpunt van het politieonderzoek.
Ondertussen blijven de vreemde, angstaanjagende gebeurtenissen in de state elkaar opvolgen. Maar Rens weigert zich bang te laten maken, en gaat op zoek naar antwoorden. Wie probeert haar bang te maken? Of zijn er andere krachten aan het werk?
TitelHet huis van berouw
Auteur(s)Anita Terpstra
ISBN9789403134413
Afmetingen215x136x28 mm
Aantal pagina's352
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht461 gram

      Vlotlezende thriller 3,5*

Geschreven op maandag 2 augustus 2021 door Silvia van Elzelingen

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef zij veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde ‘Samen’. Haar thrillers zijn niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Frankrijk uitgegeven. Terpstra schreef ook een non-fictieboek over grote gezinnen van vroeger, ‘Het huis vol’ dat enkele weken in de bestsellerlijsten stond. ‘De moedermaffia’ is haar eerste roman. ‘Het huis van berouw’ is haar nieuwste thriller.

Nadat Rens haar verloofde voor het altaar liet staan, omdat hij vreemdging, verdween hij spoorloos. Rens koopt een vervallen landhuis, een State, waar ze zich volledig op stort. De dorpsbewoners beweren dat het huis vervloekt is, maar Rens gelooft niet in die fabeltjes en geesten. Wanneer het lichaam van haar ex op het terrein van het landgoed gevonden wordt gaan de alarmbellen af. Ze wordt het middelpunt van het politieonderzoek als er nog meer doden vallen in de buurt van de State. Rens gaat op zoek naar de waarheid. Wie probeert haar bang te maken? Of zijn er toch andere krachten in de buurt?
 

In ‘Het huis van berouw’ maken we kennis met Rens. Ze heeft Herre, haar verloofde, voor het altaar laten staan omdat hij het niet zo nauw nam en vreemdging. Herre is sinds die dag van de aardbodem verdwenen en niemand weet waar hij uithangt. Na een moeizame periode koopt Rens een oud landhuis, ook wel een State genoemd, om op te knappen en om wat om handen te hebben. De dorpsbewoners beweren dat er geesten rondwaren en dat het huis vervloekt is. Rens daarentegen gelooft niet in die onzin en gaat vrolijk door met haar plannen, ze trekt in het huis zodat ze bouwvakkers in het oog kan houden. Wanneer het lijk van Herre opduikt op haar landgoed raakt alles in een stroomversnelling. Hoe komt hij hier terecht? Al gauw volgen er nog meer doden in de buurt van de State en lijkt het er nu echt op dat het huis vervloekt is. Ineens is ze het middelpunt van het politieonderzoek en staat zij onder verdenking. Maar zo gauw geeft Rens niet op. Om haar onschuld te bewijzen start ze haar eigen onderzoek.
‘Het huis van berouw’ bestaat uit korte hoofdstukken en start, na de proloog over de huwelijksdag, een jaar na dit gecancelde huwelijk. Het verhaal wordt afgewisseld met flashbacks, waardoor ons duidelijk wordt wat er allemaal voor die tijd is gebeurd. De schrijfstijl is vlot en meeslepend, de omgeving filmisch beschreven. Je merkt dat de auteur het noorden van Friesland goed kent. De karakters zijn duidelijk uitgewerkt zodat we van iedereen een goed beeld krijgen. De plot is mooi uitgewerkt en de spanning geleidelijk opgebouwd.

‘Het huis van berouw’ is een vlotlezende thriller waar je menig uurtje leesplezier aan beleeft. Een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!