Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Unit 8200

Dov Alfon

prijs: € 20.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403145907


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een Israëlische zakenman verdwijnt spoorloos na aankomst op vliegveld Charles de Gaulle. In het vliegtuig zat ook kolonel Zeev Abadi, het nieuwe hoofd van de Israëlische spionagedienst Unit 8200. Even later wordt een tweede jonge Israëlische man ontvoerd; ook deze man zat in hetzelfde vliegtuig.
Commissaire Léger van de Parijse politie gelooft niet in toeval, en midden in een ontluikende diplomatieke storm probeert hij grip te krijgen op de meest opzienbarende zaak van zijn carrière. Wat heeft Zeev Abadi met de verdwijning van de twee mannen te maken? Ook in Israël verdenkt men de nieuwe chef van Unit 8200. Alleen zijn assistent, Oriana Talmor, durft hem nog te steunen en zij gaat op zoek naar antwoorden. Wie zijn de twee ontvoerde mannen en waarom vlogen ze naar Frankrijk? Dan wordt er een undercover commandoteam van de Chinese geheime dienst in Parijs gesignaleerd. De klok is gezet, de jacht is begonnen, en het wordt een lange, gevaarlijke nacht.
TitelUnit 8200
Auteur(s)Dov Alfon, Dov Alfon
Vertaler(s)Henk Popken, Henk Popken
ISBN9789403145907
Afmetingen217x138x40 mm
Aantal pagina's400
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht616 gram

      Complex en soms ongeloofwaardig

Geschreven op maandag 23 december 2019 door Edwin Lommers

Net na zijn aankomst op het Franse vliegveld Charles de Gaulle verdwijnt de Israëlische zakenman Yaniv Meida spoorloos. De Parijse politiecommissaris Legér onderzoekt de verdwijning. Hij wordt daarin bijgestaan door Zeev Abadi, het nieuwe hoofd van de Israëlische inlichtingendienst Unit 8200. Opmerkelijk detail: Zeev Abadi zat op dezelfde vlucht als Meida. Toeval of is er meer aan de hand?

Waarheidsgetrouw?
Dov Alfon is een Israëlische journalist en schrijver, die als spion en inlichtingenofficier werkte voor Unit 8200. Je mag daardoor aannemen dat de vele details van de werkwijze van de inlichtingendienst dichtbij de waarheid zitten.

Aardig debuut
‘Unit 8200’ is een klassiek spionageverhaal. Het blijft lang onduidelijk wie nu op wie jaagt. Op de omslag van het boek wordt Alfon aangeprijsd als de nieuwe John le Carré (de Britse meester van de spionagethrillers), maar dat lijkt toch een brug te ver. ‘Unit 8200’ is zeker een aaedig debuut, maar er is ook genoeg op aan te merken. Zo komt het verhaal ongelooflijk traag op gang, pas ruim over de helft lijkt er wat vaart in het verhaal te komen. Heel spannend wordt het niet en het verhaal is complex en moeilijk te volgen. Dat komt zeker niet in de laatste plaats door de vele personages, rangen en namen die Alfon op de lezer afvuurt. Een aantal personages leer je zeker kennen, maar eigenlijk ook weer niet. Dat is wellicht het lot van een spionagethrillerschrijver, het moet toch allemaal in mist geneveld blijven.

James Bond
Tijdens het lezen blijft lang onduidelijk wat nu precies het verhaal is, maar wanneer je het boek eenmaal uit hebt, kan je niet anders oordelen dan dat het een origineel plot is. Hier en daar wat ongeloofwaardig, net iets te avontuurlijk, waardoor je toch gemakkelijk het vergelijk maakt met de bekendste geheim agent uit de boeken, James Bond. Geen verkeerde vergelijking, maar de verhalen en acties van Bond zijn vaak toch wat ongeloofwaardig. En van een voormalig spion had je toch een meer realistisch verhaal verwacht.

Conclusie
De vele korte hoofdstukken maken dat je het boek blijft lezen tot het eind. Want ondanks dat het moeilijk leest, denk je telkens opnieuw “ik lees toch nog maar een hoofdstukje verder”. Al met al is ‘Unit 8200’ dus zeker een aardig verhaal en het lezen waard. Maar je gaat er beter wel even goed voor zitten.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.