Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Op een dag E-Boek

Gytha Lodge

prijs: € 9.99

368 pagina's, ePUB met digitaal watermerk

ISBN: 9789403163505


Levertijd: Direct (on-line)

E-boek Dit is een E-boek. U kunt het boek direct na het afrekenen downloaden.
In de zomer van 1983 gaan zes schoolvrienden kamperen in een bos. De jongste van het stel is Aurora Jackson; ze is helemaal overdonderd dat ze mee mag. De volgende ochtend worden er maar vijf vrienden wakker - Aurora blijkt verdwenen en ondanks de intensieve zoektocht die volgt is er geen spoor van haar te bekennen.
Dertig jaar later worden er in het bos de resten van een lichaam gevonden. Inspecteur Jonah Sheens wordt op de zaak gezet, maar hij twijfelt er niet aan wat hem te wachten staat: Aurora is eindelijk gevonden. Hoewel de vrienden altijd hebben beweerd onschuldig te zijn, worden de botten gevonden op een plek die alleen zij kennen. Sheens en zijn team duiken in het oude onderzoek, en komen al snel vreemde tegenstrijdigheden tegen. Het lijkt erop dat de moordenaar altijd dichterbij was dan iedereen dacht.
TitelOp een dag
Auteur(s)Gytha Lodge, Gytha Lodge
ISBN9789403163505
Aantal pagina's368
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdDirect (on-line)
Prijs€ 9.99
BindwijzeePUB met digitaal watermerk

      Smullen van een cold case

Geschreven op woensdag 12 februari 2020 door Silvia van Elzelingen

Zomer 1983 – zes schoolvrienden gaan kamperen in het bos. Aurora Jackson is nummer zeven en bovendien nieuw in de groep. Ze is de zus van Topaz en pas veertien jaar terwijl de rest al ouder is. Aurora is overdonderd dat ze meegevraagd is door haar zus en diens vrienden. De volgende ochtend blijkt Aurora te zijn verdwenen. Een zoektocht komt op gang maar nergens is een spoor van het vermiste meisje.
Dertig jaar later wordt er in het bos een ontdekking gedaan. De resten van een lichaam worden gevonden. Inspecteur Jonah Sheens wordt op de zaak gezet, bijgestaan door zijn team. Sheens twijfelt er niet aan dat de resten van het vermiste meisje Aurora zijn. Tijdens het onderzoek komen ze erachter dat de moordenaar weleens veel dichterbij kan zijn dan iedereen dacht.

Gytha Lodge studeerde Engels in Cambridge en schreef eerder toneelstukken en prijswinnende games. ‘Op een dag’ is haar debuut, en de eerste in een serie thrillers met inspecteur Jonah Sheens als hoofdpersonage.

In ‘Op een dag’ wordt in een bos de overblijfselen van een lijk ontdekt door een meisje die zich daar toevallig aan het verstoppen was. De zaak wordt meteen groots opgepakt. Inspecteur Sheens haalt een oude verdwijningszaak van dertig jaar geleden uit de mottenballen, want de resten blijken afkomstig te zijn van een eerdere vermissing van een meisje in datzelfde bos. Aurora Jackson was destijds met haar zus Topaz en diens vrienden aan het kamperen in het bos. Bij het aanbreken van de ochtend bleek het meisje verdwenen te zijn. Het hele bos en de omgeving werden uitgekamd, maar er werd geen spoor van het meisje gevonden. Hoewel de vrienden altijd vol hebben gehouden dat ze onschuldig zijn, is de vindplaats een plek die alleen zij kennen. Sheens duikt in het oude onderzoek. Hij roept alle zes vrienden weer op voor een verhoor en ontdekt al snel dat er vreemde tegenstrijdigheden zijn. Het verleden roept onplezierige herinneringen op voor Sheens, want hij kende de vriendengroep zijdelings van zijn schooltijd. Wat is er destijds gebeurd? Samen met zijn team gaat hij op onderzoek uit en ontrafelt beetje bij beetje het geheim.

Op een dag’ is het thrillerdebuut van Gytha Lodge. Het is het eerste deel met inspecteur Sheens als hoofdpersonage. Het verhaal zit goed in elkaar en de puzzelaars onder ons zullen echt smullen van deze cold case, het is namelijk een echte whodunit. De schrijfstijl is plezierig en naar het einde toe wordt de spanning steeds verder opgebouwd. Er zijn twee verhaallijnen, die van het heden, waarin het onderzoek onder de loep wordt genomen, en die van het verleden, verteld vanuit Aurora, het vermiste meisje. Gaandeweg komen we erachter wat er die dag is gebeurd. De personages worden goed uitgediept d.m.v. de terugblikken en de verhoren. Duidelijk wordt wat ieders rol is in het geheel. Ook een stukje privéleven van inspecteur Sheens wordt uitgelicht, hierdoor begrijp je het probleem waarmee hij worstelt des te beter. De lezer wordt verschillende keren op het verkeerde been gezet. Tot het eind toe houdt de auteur je aandacht gevangen en blijft het raden wie de moordenaar is. Knap gedaan! We kijken zeker uit naar deel twee in deze serie.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!