Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het voorteken

Christoffer Carlsson

prijs: € 19.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403178004


Levertijd: 2-3 werkdagen

Op een koude novembernacht in 1994 wordt in het dorpje Marbäck het dode lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze blijkt vermoord te zijn. Een dader wordt snel aangewezen: Edvard Christensson had een relatie met de vrouw en was net als zijn vader berucht om zijn opvliegende karakter. Edvard wordt veroordeeld en de rust keert weer in het dorp. Maar niet voor Edvards neef Isak, die vreest dat hij net als zijn oom en opa ‘slecht’ is.
Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek en de arrestatie van Edvard, nog vaak terug aan de zaak. En wanneer hij opnieuw met Isak spreekt, die is aangehouden na een diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter.
Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.
TitelHet voorteken
Auteur(s)Christoffer Carlsson, Christoffer Carlsson
ISBN9789403178004
Afmetingen215x137x35 mm
Aantal pagina's384
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht547 gram

      Fijne eerste kennismaking met deze Zweedse thrillerauteur

Geschreven op vrijdag 10 april 2020 door Wemmie Wolf
Het voorteken is voor mij het eerste boek wat ik gelezen heb van Christoffer Carlsson. Eerder schreef de Zweedse Carlsson romans, een young adult en thrillers.Inmiddels is Het Voorteken zijn achtste titel. Dit boek speelt zich grotendeels af in Marbäck. Christoffer Carlsson is geboren en getogen in Halmstad, waar het plaatsje Marbäck deel van uitmaakt. Hij studeerde criminologie aan de Universiteit van Stockholm. Sinds januari 2018 werkt hij als universitair hoofddocent en onderzoeker in de criminologie aan deze universiteit en aan het Institute for Future Studies. Carlsson noemt zijn boeken deels autobiografisch, in Het Voorteken zou zijn jeugd als tiener model hebben gestaan voor de personage Isak en de onderlinge verhoudingen in een dorp die tekenend zijn voor deze thriller. De thriller is opgedeeld in drie periodes. In de eerste periode wordt Lovisa vermoord en om de moord te verdoezelen is het huis in brand gestoken. Haar vriend Edvard Christensson wordt bewusteloos bij de plaats delict aangetroffen en hij wordt veroordeeld voor de moord. Edvard is de oom van Isak, één van de hoofdpersonen. De familie van Isak staat bekend om hun opvliegende karakter en de achtjarige Isak denkt dat dit karakter ook in zijn genen zit. Heel zijn leven zal het dorp hem met een schuin oog aankijken en Isak heeft hier veel last van. De tweede periode staat in het teken van de storm Gudrun die in 2004 erg heftig is geweest in Zweden. De finale vindt plaats in 2017 als het recht zegeviert. Want dat is waar de tweede hoofdpersoon, Vidar, voor staat. Het is Vidar Jörgensen die Edvard in 1994 vlakbij het brandende huis vindt en hem arresteert. Isak en Vidar lijken qua karakter wel iets op elkaar en gedurende de jaren kruisen hun wegen elkaar. Het boek blinkt uit in karakterbeschrijvingen, de onderlinge relaties en de omgeving waar het zich afspeelt. Carlsson weet de snaar te raken hoe het is om in een omgeving op te groeien waarin achterdocht en de sociale controle sterk aanwezig is. Een milieu waarin er geen tweede kansen zijn. De storm Gudrun raast over het land om daarna tot rust te komen, het kost een aantal jaren voordat dit daadwerkelijk zichtbaar wordt. Een mooie metafoor die van toepassing is op de levens van zowel Isak als Vidar. Verwacht geen actie thriller maar deze zoektocht naar gerechtigheid kent een mooie opbouw met een tragische, lome schrijfstijl. De kunst is om de lezer bij zich te houden en dat is gelukt. Een heel fijn boek.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!