Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Een gelukkig nieuwjaar

Malin Stehn

prijs: € 21.99

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403181417


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het is oud en nieuw, en de zeventienjarige Jennifer verlaat vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt ze spoorloos in de ijskoude en donkere nacht. Aan de andere kant van de stad vieren de ouders van de twee tieners samen het begin van het nieuwe jaar zonder enig idee te hebben van de ellende die hun te wachten staat. In de angstige dagen die volgen verdwijnen al hun zekerheden als sneeuw voor de zon. De moeder van Jennifer merkt dat ze geen idee heeft wat haar dochter allemaal uitspookte, terwijl Nina, de moeder van Smilla, stiekem helemaal niet verbaasd is. De lage dunk die Nina van Jennifer heeft, wordt echter niet gedeeld door haar man Fredrik, en hij is waarschijnlijk de laatste persoon die Jennifer nog in leven heeft gezien.
Wat is er die avond precies gebeurd, en waarom ging Jennifer zo vroeg weg? Door haar vermissing komen de levens van haar ouders en die van Smilla onder druk te staan, en lang verborgen geheimen kunnen niet langer verhuld blijven.

Een gelukkig nieuwjaar is een spannende en onvoorspelbare psychologische roman waarin de lezer vanuit drie gezichtspunten een eigen oordeel zal moeten vellen over de waarheid achter de verdwijning van het jonge tienermeisje Jennifer.
TitelEen gelukkig nieuwjaar
Auteur(s)Malin Stehn
Vertaler(s)Edith Sybesma
OndertitelEen geheim blijft nooit geheim
ISBN9789403181417
Afmetingen215x137x30 mm
Aantal pagina's368
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht467 gram

      Puike psychologische debuutthriller

Geschreven op maandag 17 oktober 2022 door Jos van Cann

Een gelukkig nieuwjaar van Malin Stehn is natuurlijk niet wat de titel beloofd. Stel je voor. Oudjaarsavond: pa en ma gaan naar bevriend koppel om te feesten. Tienerdochter Smilla blijft thuis om een feestje te geven, samen met Jennifer waar pa en ma naar toe gaan. En het slot op de drankkast is er natuurlijk een symbolisch geval. Enfin, als pa en ma en het bevriende echtpaar bij hun positieven zijn, blijkt Jennifer verdwenen. Volgens Smilla ging ze naar huis, maar kwam daar nooit aan.

Perspectieven
Dan ontspint zich een verhaal van alle tijden. De politie zoekt het verdwenen meisje en de verhouding tussen beide paren en de respectievelijke echtelieden komt flink onder druk te staan. Stehn – gepokt en gemazeld als jeugdauteur – maakt de lezer daar op geraffineerde wijze deelgenoot van. Deels door het verhaal uit die vier perspectieven te vertellen, maar ook door beetje bij beetje de voorgeschiedenis bloot te leggen. En als zo vaak is die niet zoals men de buitenwereld wil doen geloven. Uiteraard escaleert een en ander.

Puik
Stehn levert een puike psychologische thriller zoals we die kennen van Nicci French en Liane Moriarty. Ragfijn doet zij uit de doeken hoe gebeurtenissen als deze vaak onontkoombaar lijken omdat de kern ervan vaak al in het verleden ligt. Puik thrillerdebuut van de Zweedse.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.