Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het duistere meer

Sarah Bailey

prijs: € 19.99

448 pagina's, Paperback

ISBN: 9789460684302


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘Dit debuut is "unputdownable", zoals de Engelsen zeggen. En met die wetenschap kunnen we uitkijken naar In de donkere nacht, het tweede deel rond Gemma Woodstock, dat in mei verschijnt.’- ????? De Telegraaf

‘Sfeervol en spannend tot op de laatste bladzijde.’ - Trouw

‘Een pageturner die zowel spannend is als tot nadenken stemt.’ – Publishers weekly

In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten.
Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.
TitelHet duistere meer
Auteur(s)Sarah Bailey, Sarah Bailey
Vertaler(s)Jetty Huisman, Jetty Huisman
ISBN9789460684302
Afmetingen216x140x37 mm
Aantal pagina's448
UitgeverUitgeverij Marmer B.V.
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht596 gram

      Spannende roman

Geschreven op dinsdag 8 september 2020 door Charlotte Veltman
Allereerst is de cover echt prachtig en de titel vertelt dat er veel donkerte heerst. Volgens media zou dit boek een pageturner zijn. Deze verwachting wordt helaas niet waargemaakt. Bailey heeft een goed boek geschreven, maar op het puntje van mijn stoel zat ik niet. Dat komt mede doordat Het duistere meer meer als roman is beschreven. Er worden uitgebreide karakterbeschrijvingen gegeven en de Australische natuur komt veelvuldig aan bod. Daarnaast is het onderzoek naar de dode vrouw erg traag, maar dat is realistisch. In onze hedendaagse wereld worden niet alle moorden en vermissingen opgelost, al zou dat wel heel fijn zijn. Bailey heeft een trage manier van schrijven, het verhaal kabbelt zich door. Ze heeft ook veel aandacht voor het persoonlijke verhaal van rechercheur Gemma Woodstock dat zich uitsmeert over verleden en heden. Bailey kan spanning creëren, zodra ze het persoonlijke verhaal loslaat en over de zaak schrijft. Voor een oplettende thrillerliefhebber zal het realistische plot klip en klaar zijn. Dat komt er nou van als je thrillerliefhebber bent?. En toch is Het duistere meer een aanrader, vooral als je over Australië wilt lezen.
Voeg een recensie toe »

       UIt onverwachte hoek!

Geschreven op zondag 27 oktober 2019 door Linda Hilgers
In het warme en broeierige Australie, vlak voor de kerstdagen zijn rechercheurs Gemma Woodstock en Felix McKinnon op zoek naar dader van de moord op Rosalind Ryan, een jonge en knappe lerares op een middelbare school in een kleine gemeenschap. De lerares is gevonden in een vijver achter de school na een toneelvoorstelling door de leerlingen waarvan zij de regisseuse was. Gemma Woodstock is op dezelfde middelbare school de klasgenoot van Rosalind geweest maar door dit niet helemaal door te laten schemeren mag ze toch meedoen aan het moordonderzoek. Het onderzoek verloopt langzaam, het persoonlijke leven van Rosalind is nogal mysterieus en diverse verdachten passeren de revue vanwege haar knappe uiterlijk. Het persoonlijke leven van Gemma is niet eenvoudig, ze staat voor lastige beslissingen, die ze zelf moet maken en het onderzoek vergt al haar aandacht. Door de vlotte schrijfstijl, de korte hoofdstukken en de afwisseling tussen heden en verleden blijft deze thriller spannend. Dit is het eerste deel van de Gemma Woodstock-trilogie, ik kan niet wachten op deel 2 "Into the night" in het Nederlands vertaald wordt. Ook een TV-serie of film over deze serie zou niet misstaan.