Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het geheim van Grace

Mariska Overman

prijs: € 18.95

300 pagina's, Paperback

ISBN: 9789461094483


Dit boek is vervangen door ISBN 9789461094964. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang. Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.
TitelHet geheim van Grace
Auteur(s)Mariska Overman, Mariska Overman
ISBN9789461094483
Is vervangen door ISBN9789461094964
Afmetingen216x137x30 mm
Aantal pagina's300
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 18.95
BindwijzePaperback
Gewicht456 gram

      Romantiek, wat spanning en mysterie

Geschreven op zondag 10 mei 2020 door Silvia van Elzelingen

Wanneer Maud een brief krijgt van haar tante Josie uit Ierland met de vraag of ze de zomervakantie bij haar komt doorbrengen, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wat wil tante Josie haar vertellen wat van levensbelang is? Aangekomen bij het witte huis van haar tante wordt Mauds leven op zijn kop gezet. Wat volgt is een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst. Wie is ze eigenlijk en wat wilde tante Josie haar vertellen?

Mariska Overman (1970) debuteerde in 2017 met ‘Hoofdzaak’, de start van een serie rondom ex-rechercheur Isabel Dieudonné. Het tweede deel ‘Voltooid’, ontving maar liefst vier sterren in de beruchte VN Thrillergids. Ook het derde deel, ‘Verdoemd’, werd goed ontvangen door lezers en recensenten. Met ‘Het geheim van Grace’, haar nieuwste thriller, heeft ze zich wederom in de kijker gezet.

Het geheim van Grace’ is de nieuwste thriller van Mariska Overman. Hierin krijgt Maud een brief van haar tante, waarin ze Maud vraagt om de zomervakantie bij haar in Ierland door te brengen. Tante Josie schrijft erbij dat ze Maud iets moet vertellen, iets dat van levensbelang is. Maud heeft net haar relatie verbroken en wil graag weg uit Nederland. Nieuwsgierig als ze is, is ze ook wel heel benieuwd naar wat haar tante haar te vertellen heeft. Mauds leven wordt echter op zijn kop gezet als ze bij het witte huis van haar tante aankomt. Het huis is omringd door mensen en tante Josie blijkt te zijn overleden. Wat wilde tante Josie haar vertellen, wat was er zo belangrijk? Maud gaat op zoek naar het geheim en de antwoorden. Haar zoektocht brengt haar kriskras door Ierland, op zoek naar wie ze is en wie haar ouders eigenlijk zijn. Op haar tocht wordt ze geholpen door twee wel heel verschillende mannen. Zal ze haar hart aan één van hen verliezen?
Het geheim van Grace’ staat te boek als een thriller, maar leest als een prettige feelgoodroman met flink wat romantiek. De nagelbijtende spanning van een thriller is helaas niet aanwezig. Overman heeft een fijne schrijfstijl. De omgeving van Ierland met zijn groene landschap, zijn kleine stadjes en de pubs worden nauwkeurig en levendig beschreven. Je hebt het gevoel dat je er zelf bij aanwezig bent, zo goed weet ze het beeld en de sfeer te schetsen. Toch had ik enigszins moeite om in het verhaal te komen en kon ik me niet echt inleven in het personage Maud. Het verhaal bouwt zich langzaam op met de zoektocht naar wie Maud eigenlijk is en wie haar ouders zijn. In korte hoofdstukken en meerdere delen vertelt Overman het verhaal. Tussen de tekst door staan cursief geschreven stukken waarin Maud haar eigen gedachtes en keuzes nog eens dunnetjes naverteld. Apart maar wel leuk gedaan. Leuk om te lezen dat Overman ook wat mythes in het verhaal verwerkt, dit geeft meerwaarde aan het boek.
 

Het geheim van Grace’ is een aanrader voor iedereen die van romantiek, wat spanning en mysterie houdt.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!