Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Meedogenloos

Joop van Riessen

prijs: € 18.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789462972056


Levertijd: 2-3 werkdagen

Bedreiging van rechters, een verdwijning en nietsontziende topcriminelen ***** De 18-jarige Mariska wordt tijdens haar Rome-reis met school ontvoerd. Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, vermoedt direct een verband met een grote internationale drugszaak. Mariska’s moeder is voorzitter van de rechtbank die deze zaak behandelt. Zij en de andere leden van de rechtbank worden beveiligd. De ontwikkelingen worden steeds heftiger, en al snel blijft niet alleen de moeder, maar heel Nederland in shock achter. "Meedogenloos" is het spannende dertiende deel van de Anne Kramer-reeks. De delen zijn los van elkaar te lezen.
TitelMeedogenloos
Auteur(s)Joop van Riessen
OndertitelEen Anne Kramer-thriller
ISBN9789462972056
Afmetingen210x136x26 mm
Aantal pagina's288
UitgeverUitgeverij De Kring
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzePaperback
Gewicht363 gram

      Actuele politieroman

Geschreven op vrijdag 7 mei 2021 door Jos van Cann
Joop van Riessen (1943) – tegenwoordig schrijvend onder alleen zijn achternaam – begon zijn carrière bij de Amsterdamse politie aan het bureau Warmoesstraat in 1965 en in 2004, inmiddels hoofdcommissaris, verliet hij het korps. Hij weet dus als geen ander waar hij het over heeft wat politiewerk betreft. Dat niet alleen, want hij houdt nog altijd de vinger aan de maatschappelijke en criminele pols. En dat levert actuele politieromans op.

Dertiende

In de dertiende thriller over de chef van de Amsterdamse recherche krijgt de tegendraadse Anne Kramer te maken met de ontvoering van de 16-jarige Mariska tijdens haar schoolreis naar Rome. Kramer vermoedt een verband met een grote internationale drugszaak die de moeder van het meisje als voorzitter van de rechtbank behandelt. De leden van de rechtbank worden bedreigd en het gaat van kwaad tot erger. De druk op Kramers collega’s en de politiek gaat steeds verder omhoog om tot een snelle oplossing te komen.

Driehoek
Daar ligt meteen het sterke punt van Van Riessen. Met veel kennis van zaken schrijft hij over de verhoudingen in de driehoek 'burgemeester–hoofdcommissaris–hoofdofficier van justitie'. Maatschappelijke druk leiden daar vaak tot spanningen en conflicten die de oplossing misdaden vertragen en leiden tot persoonlijke aanvaringen.
Zo ook in Meedogenloos, waarin Kramer – die vaak solistisch optreden krijgt verweten – er toch weer (niet helemaal) alleen voorkomt te staan. Hij schetst een beeld van de organisatie van de moderne (drugs)criminaliteit en de problemen om die aan te pakken. De plot kent een mooi tempo om dit uit de doeken te doen, maar schakelt naar het einde toe een versnelling hoger om tot een afronding te komen. Dat is een minpuntje van deze prima politiethriller. Zoals we inmiddels gewend zijn van Van Riessen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!