Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De Engelenmoord

Bjorn Van den Eynde

prijs: € 17.50

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789463373135


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo

De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De seriemoordenaar van toen is terug. Dat beseft ook de jonge en onervaren rechercheur Marjolein De Vriese. Het was de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

Samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel. Al snel worden de twee in een wreed spel van raadsels en codetaal het hele land rondgestuurd, terwijl er ondertussen maar slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader hun vertellen? En wat hebben de zaken uit het verleden, die ook Marjoleins traumatische jeugd tekenden, hiermee te maken? De waarheid ligt verborgen, diep in het hart van ons land.

Bjorn Van den Eynde is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers en Team Mortis. Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm. De engelenmoord is zijn eerste thriller voor volwassenen.

TitelDe Engelenmoord
Auteur(s)Bjorn Van den Eynde
OndertitelDe Vriese & Durnez
ISBN9789463373135
Afmetingen216x139x45 mm
Aantal pagina's384
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.50
BindwijzePaperback
Gewicht698 gram

      Een wervelende zoektocht

Geschreven op donderdag 5 oktober 2023 door Silvia van Elzelingen

Bjorn van den Eynde (1984) is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. ‘Onder vuur’, ‘Déjà Vu’, ‘Ghost Rockers’ en ‘Team Mortis’. Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm. ‘De engelenmoord’ is zijn eerste thriller voor volwassenen.

In ‘De engelenmoord’ wordt een jonge vrouw de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood gevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. Deze twee moorden doen meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig. De seriemoordenaar van toen is terug. Rechercheur Marjolein De Vriese gaat samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez aan de slag bij de federale politie in Brussel. Marjolein haar vader werkte aan dezelfde zaak totdat hij werd vermoord. De Vriese en Durnez worden in een wreed spel van raadsels en codetaal het hele land doorgestuurd, terwijl er ondertussen slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader vertellen? Lukt het de twee rechercheurs om de seriemoordenaar te stoppen?

‘De engelenmoord’ is Bjorn van den Eynde zijn debuutthriller voor volwassenen, en wat voor één! De lezer wordt compleet van zijn/haar stoel geblazen. Het is een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo. Deze thriller bevat maar liefst 486 pagina’s, maar door de korte hoofdstukken en fijne filmische schrijfstijl vlieg je door het boek heen. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt, door de informatie over het verleden van de personages kruipen we in hun huid. Het verhaal wordt vanuit een wisselend perspectief verteld. We volgen Marjolein en Nathan op de voet, maar ook de dader krijgt een plaats in het geheel. ‘De engelenmoord’ heeft een goed in elkaar gezet plot en bevat meerdere plotwendingen die ons steeds weer op het verkeerde been zetten. Het verhaal zit vol actie, de spanning is om te snijden en blijft continu aanwezig. De gruwelijke moorden volgen elkaar in een hoog tempo op.

‘De engelenmoord’ is origineel en onvoorspelbaar geschreven. Een enorme cliffhanger completeert het geheel! Een knap staaltje werk!

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Pelckmans voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!