Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het Verlaten Huis

Sandra J. Paul

prijs: € 17.95

280 pagina's, Hardback

ISBN: 9789463967099


Levertijd: 2-3 werkdagen

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn. Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist. En dan gaat de kist open...
TitelHet Verlaten Huis
Auteur(s)Sandra J. Paul, Sandra J. Paul
ISBN9789463967099
Afmetingen217x156x25 mm
Aantal pagina's280
UitgeverHamley Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.95
BindwijzeHardback
Gewicht450 gram

      Een heerlijk spannend jeugdboek

Geschreven op donderdag 16 april 2020 door Silvia van Elzelingen

Zes kinderen hebben een gezellige avond thuis terwijl hun ouders verderop in de straat op een feestje zijn. Het lijkt een goede avond te worden, totdat het ineens flink gaat stormen en de elektriciteit uitvalt. Het huis trilt op zijn grondvesten en de kinderen verliezen het bewustzijn.
Als ze weer bijkomen zitten ze nog steeds in het huis, maar het ziet er plots anders uit. Wat is er gebeurd? En wat is de betekenis van die mysterieuze houten kist in de woonkamer?

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Ze schreef o.a. de spannende, succesvolle jeugdthriller ‘De duistere school’. Het verlaten huis’ is het tweede boek in deze reeks. Het is een apart verhaal dat goed zelfstandig gelezen kan worden. Beide boeken schreef zij samen met haar drie zonen.

In ‘Het verlaten huis’ verloopt een gezellige avond thuis heel anders voor 6 jonge kinderen. Hun ouders zijn verderop op een feest en de kinderen zijn op zichzelf aangewezen omdat de beloofde oppas niet op komt dagen. Niet erg vinden de kinderen, ze zijn groot genoeg om op zichzelf op te passen, totdat het gaat stormen, het huis op zijn grondvesten schudt en de paniek uitbreekt

De storm beukt buiten nog heviger. De takken gaan wild tekeer en tikken luid tegen het raam. Het huis begint plotseling te trillen. Eerst zacht en dan steeds harder, tot het op zijn grondvesten schudt, siddert en beeft. De trillingen doen de muren bewegen, waardoor fotolijstjes van de haak vallen. Het hele huis is in beweging, met de kinderen erbij, en het wordt bliksemsnel alsmaar erger.

De kinderen voelen een plotselinge moeheid opkomen en verliezen het bewustzijn. Als ze wakker worden lijkt het huis heel anders. Ze liggen in een onbekende ruimte die in niets meer lijkt op de ruimte waar ze zich eerder bevonden. Algauw merken ze dat ze opgesloten zitten in het huis en geen kant meer op kunnen. In het midden van de woonkamer staat echter een geheimzinnige kist, met slot maar zonder sleutel. Ook staat er een oude koekoeksklok. Wat heeft dit alles te betekenen? Kunnen de kinderen nog ontsnappen uit dit behekste huis?

Het verlaten huis’ is een mooi spannend boek voor de jeugd. De schrijfstijl is eenvoudig en vlot. Sandra J. Paul houdt de lezers gevangen met haar verhaal, en niet alleen de jongere lezers maar ook de volwassenen genieten er met volle teugen van. De cover van het boek ziet er prachtig uit en binnenin zien we vage tekeningen/foto’s van het huis aan het begin van ieder nieuw hoofdstuk. Er is genoeg spanning aanwezig om geboeid te blijven. ‘Het verlaten huis’ is het tweede deel in een serie en zelfstandig te lezen. Toch mis ik hier en daar wel wat informatie. Tijd dus om ook het eerste deel ‘De duistere school’ ter hand te nemen, want mijn interesse daarin is wel gewekt.

Een heerlijk spannend jeugdboek om samen met je kinderen in te duiken, of voor jonge avonturiers om zelf te lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!