Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

In het Duister

Tamara Arts

prijs: € 18.99

380 pagina's, Hardback

ISBN: 9789463967686


Levertijd: 2-3 werkdagen

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.
TitelIn het Duister
Auteur(s)Tamara Arts
ISBN9789463967686
Afmetingen222x148x33 mm
Aantal pagina's380
UitgeverHamley Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 18.99
BindwijzeHardback
Gewicht546 gram

      Gruwelijk spannend

Geschreven op maandag 31 mei 2021 door Silvia van Elzelingen

Tamara Arts (2000) schrijft al haar hele leven verhalen en is sinds 2017 boekblogger. Na twee jaar een eigen correctiebedrijf gehad te hebben, studeert ze nu diergezondheid & management. ‘In het duister’ is haar Young Adult debuut.

‘In het duister’ is een spannend verhaal over vijf vrienden die hun vakantie doorbrengen in de Ardennen. De ouders van een van hen heeft daar een huis geërfd. De reis ernaartoe is al creepy, maar wat ze te wachten staat in het huis had niemand van tevoren kunnen bedenken. Een hevige storm zorgt ervoor dat de vrienden binnenshuis moeten blijven. Lugubere, onverklaarbare gebeurtenissen doen zich steeds vaker voor. En dat is nog niet alles, want ook hun vriendschap dreigt uiteen te vallen. Ze voelen zich absoluut niet meer veilig in het huis waar het er steeds meer op lijkt dat ze niet alleen zijn.

‘In het duister’ is het spannende debuut van Tamara Arts, en wat voor een. Vijf vrienden trekken naar de Ardennen om daar hun vakantie te vieren. Ze hebben maar weinig geld en het is dan ook een uitkomst dat ze in het familiehuis van de ouders van Ashley hun vakantie mogen doorbrengen. Echter bij aankomst blijkt het mooie huis helemaal geen mooi huis te zijn maar ziet het er eerder uit als een enorme bouwval.

‘Door het gebrek aan zonlicht kreeg het huis een donkere uitstraling. De luiken die voor de ramen hingen waren even verrot als het hout eromheen. De zwarte plekken waren vanaf hier zichtbaar. Door de manier waarop de ramen en het midden van het huis waren gebouwd, leek het net een gezicht dat me in de gaten hield. Ik voelde de ogen op me branden. Ik schudde het nare gevoel van me af – het was tenslotte maar een huis – en beende in de richting van de bouwval. Er was geen betere omschrijving voor dit wrak.’

Het weer werkt ook niet echt mee want er woedt een harde storm en het vijftal moet dan ook noodgedwongen binnenblijven. De sfeer wordt steeds meer gespannen, zeker wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren en de aanwezigheid van een vreemde energie gevoeld wordt.

De spanning druipt van de bladzijdes af en laat je op het puntje van je stoel zitten. Boven de hoofdstukken staat duidelijk vermeldt vanuit wie het verhaal verteld wordt. De schrijfstijl is vlot en meeslepend, eenmaal begonnen met lezen is het haast onmogelijk om het boek nog neer te leggen. De auteur heeft het in de vingers om de omgeving zo neer te zetten dat je het gevoel hebt dat je in het huis aanwezig bent. Het is dan ook geen goed idee om dit boek vlak voor het slapen gaan te lezen want ik zag overal om me heen rare dingen.

Al met al heeft Tamara Arts een superspannend debuut geschreven. Gruwelijk, luguber, en zeker niet voor tere zieltjes.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!